Krumkaker med appelsin og mandler som ikke tar så mye plass i skapet

Verdens beste julekaker heter krumkaker. Ferdig snakka! Jeg elsker krumkaker og kan spise det året rundt – akkurat som ribbe. Min grunnoppskrift fikk jeg fra kona på Stubbsjøen gård i Østerdalen (mellom Tynset og Kvikne) da jeg var 10 år gammel. Den oppskriften har jeg brukt siden. Men kun når jeg lager vanlige krumkaker. Jeg har nemlig to ingredienser jeg tilsetter etter at røren er ferdig for et mer spennende resultat – nemlig finrevet appelsinskall og en stor neve mandleflak.

Slik lager du krumkakene:

3 store egg

200 g sukker

200 g smeltet smør

1 ts kardemomme

3 ss kaldt vann

200 g hvetemel

Finrevet skall fra 1 godt vasket appelsin

1 neve mandelflak

 

Start med å smelte smør. Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett mel og kardemomme før du sper med vann og smør. Til slutt tilsetter du appelsinskall og vender inn mandlene. Stek i smurt krumkakejern og ta krumkaken umiddelbart over på ei fjøl og del i fire. Avkjøl på rist.

Disse krumkakesnippene er perfekte til is eller multekrem. Ved å lage krumkakene på denne måten sparer du plass når du skal pakke dem i kakeboks. Er ikke det praktisk?

Lett å stable.
Lett å stable.
Forrige

Skur 33 – for sjømatelskere

Marsipanbrød for den late

Neste

Legg igjen en kommentar