Skur 33 – for sjømatelskere

Oslo fikk en ny restaurant på sensommeren som ligger perfekt til på Akershuskaia, nærmere bestemt Skur 33. Her får du aftensolen og utsikt utover Oslofjorden. Jeg har prøvd å poppe innom før for drop-in-bord uten hell. Men endelig gikk det. Stedet er fantastisk dekorert i maritim stil. Masse kule detaljer. Det er lunt og koselig, og det lukter fantastisk fra den vedfyrte pizzaovnen. Dette er en ny restaurant fra Dag Tjersland, som også driver Baltazar.

Skur 33 er en fisk- og sjømatrestaurant med italiensk signatur. Her får du fiskeretter, risotto med hummer, hjemmelaget pasta med krabbe og annen sjømat, pizza med hummer, blekksprut osv. For meg var det som å komme til himmelen, for jeg elsker sjømat.

skur

Erik og jeg var her en lørdag ettermiddag i desember. Etter å ha handlet julegaver i overfylte butikker var det deilig å sette seg ned å se på havet og nyte en deilig siciliansk hvitvin og spise utsøkt italiensk sjømat.

Risotto med hummer. Litt liten porsjon, men helt fantastisk.
Risotto med hummer. Litt liten porsjon, men helt fantastisk.
Mandel Brulee med hakkede nøtter på toppen.
Mandelkrem brule med hakkede nøtter på toppen.
skur2
Vi valgte en ganske dyr vin (som var verdt pengene så det holder!). Rettene våre lå på akkurat under 200-lappen. Ikke noe å si på det.

 

Jeg har tidligere anbefalt naboen til Skur 33, nemlig Royal Marine. I sommer synes jeg servisen og maten var litt i overkant slapp, så fra nå av er det Skur 33 som blir mitt sted. Gleder meg vilt til å sitte uten på sommerstid og nyte et glass kald vin og myse utover havet. Men innen den tid skal jeg nok tilbake mange ganger til denne ujålete restauranten med topp service og fantastisk autentisk italiensk mat av høy kvalitet.

Utsikt fra utenfor Skur 33.
Utsikt fra utenfor Skur 33. Erik er det fineste på bildet. Solnedgangen nummer to:)

 

Forrige

Kyllingkaker inspirert av min Indiatur

Krumkaker med appelsin og mandler som ikke tar så mye plass i skapet

Neste

Legg igjen en kommentar