Kyllingkaker inspirert av min Indiatur

Det er mange som har etterlyst oppskrifter fra India-turen min, og det skal dere få nå. Denne oppskriften er kjøttkaker laget av kvernet kylling smaksatt med deilige krydder og en syrlig agurksalat til. Jeg har tilsatt hakket sitrongress, som ikke brukes i indisk mat, men jeg fikk så lyst på det, så da gjør det ikke noe.

Du starter med å kjøpe to kvalitetskyllingbryst av en viss størrelse. Fjern skinnet og grovhakk kjøttet før du kverner det grovt i en kjøkkenmaskin. (du kan evt hakke kjøttet manuelt med en kniv). Du kan bruke lårkjøtt for dypere smak hvis du vil.

75 g cashewnøtter bløtlegges i kokende vann i 20 minutter. Sil av vannet og kjør nøttene i blender/kjøkkenmaskin sammen 3 ss fløte eller kulturmelk. Tilsett dette:

1 egg

2 ss revet ingefær

2 ss presset hvitløk

1 ss flaksalt

2 finhakkede sitrongress (kun det hvite). Hvis du vil ha en mer autentisk indisk rett, dropper du denne ingrediensen.

1 ss garam masala (kryddermiks som du får kjøpt i butikken)

1-2 grønne chili, finhakket

2 ss grovhakket mynteblader eller koriander

 

Bland dette sammen med kyllingkjøttet og sett i kjøleskapet ca 30 minutter. Etterpå former du små flate kjøttkaker og steker i olje på begge sider. Pensle med smeltet smør på toppen og legg dem på et bakebrett. Etterstek i ovnen på 200 g for å være sikker på at de er gjennomstekt.

Server varme med ris og agurksalat som du kjapt lager av tynne agurkskiver (ostehøvl er bra å bruke til dette) som du legger i en skål med presset limesaft, litt salt og litt sukker. Bland inn noen mynteblader eller koriander.

Disse kyllingkakene smaker utrolig deilig kalde også. Bare nevner det.

l10702551

Forrige

Troika med Bailey’s og lakrismarsipan

Skur 33 – for sjømatelskere

Neste

Legg igjen en kommentar