Troika med Bailey’s og lakrismarsipan

Dette er voksengodterier som er pakket full av deilige smaker. Et nytt produkt på markedet er marsipan med ekte lakris. Masse smak og perfekt til disse troikaene. Du får kjøpt ruller av dette bl. a i kjelleren på Steen & Strøm. Her er det åpnet en ny Food Court og der finner du en egen lakrisbutikk. Anbefaler deg å sjekke den ut. Du kan selvsagt bruke vanlig marsipan hvis du ikke liker lakris.

Bailey’s er en litt sånn «gammel dame-drikk» som jeg synes passer kjempegodt i desserter. Og hvorfor da ikke lage et gelélag av Bailey’s og legge det på toppen av marsipanlaget? Sånn ble det.

Slik lager du troika av lakris og Bailey’s:

Start med å koke opp ca 3 dl Bailey’s. Litt av alkoholen må dampes bort for at geléen skal sette seg. Jeg brukte agar agar som middel for at geléen skulle stivne. Det er et pulver du får kjøpt i asiatiske produkter. Det er laget av alger og derfor perfekt for veganere. Gelatin er laget fra dyrebein. Hva du bruker er opp til deg.

Når Bailey’sen har kokt i et par minutter tilsetter du 1 1/2 ts agar agar. Så rører du til det tykner litt. Få ut alle evt klumper av agar agar. Hell over i en plastform som er ca 22 x 22 cm. La geléen stivne. Dette tar ikke lang tid. Hvis den ikke stivner, koker du opp geléen en gang til. Tilsett litt mer agar agar. Det er det som er det geniale med å bruke agar agar. Den kan varmes opp og stivne igjen.

Så kjevler du ut marsipanen mellom to lag bakepapir til du har samme form som geléen, ca 22 x 22 cm. Jeg brukte 1 1/2 rull lakrismarsipan.

Legg gelélaget forsiktig på toppen av marsipanlaget og skjær kantene rette. Så skjærer du passe kvadrater av begge lagene med en skarp kniv.

Klare for et deilig trekk sjokolade.
Klare for et deilig trekk sjokolade.

Smelt god sjokolade i vannbad og la sjokoladen kjøle seg ned noen minutter før du dypper hver bit i sjokoladen. La sjokoladen tørke før du pakker dem ned i en boks som du oppbevarer i kjøleskapet.

Disse er farlig gode. Bare en advarsel.

L1070338

Forrige

Sandra Lyng Haugen gjester Helleskitchen i kveld

Kyllingkaker inspirert av min Indiatur

Neste

Legg igjen en kommentar