Kyllinglår med kikerter og bønner

Man trenger faktisk ikke poteter til middag hver dag, selv om det er aldri så godt. Kikerter og hvite bønner er deilig tilbehør til mange retter. Denne ovnsretten er en spanskinspirert rett som er perfekt for hverdager.

Kjøp kvalitetskyllinglår. Tørk dem godt og salt og pepre, Gi dem et dryss med engelsk sennepspulver. Det er superviktig for resultatet av retten. Smaken blir mer intens og fyldig!

I en varm panne mykner du en finhakket løk i litt olivenolje. Dryss over litt salt og pepper og 1 ts røkt paprikapulver (bruk vanlig hvis du ikke har røkt, men røkt anbefales). Tilsett en gulrot som du har skåret i små terninger. Hell på et glass hvitvin og la dette dampe av et minutt. Ha dette over i en ildfast form. Tilsett en boks kikerter (skyll dem først), 15-20 cherrytomater, et par fedd finhakket hvitløk og paprika i rødt og grønt. Tilsett favoritturten din, gjerne timian eller rosmarin. Noen kvister. Hell over 2 dl vann. Legg kyllingen på toppen og sett dette i ovnen. Gjerne med lokk på. Stek i ovnen på 180 grader til kyllingen er ferdigstekt og det ikke kommer rød væske ut når du stikker en spiss kniv inn ved beinet.

Så tar du en boks hvite bønner og skyller dem godt i en sil. Tilsett disse i retten og la formen stå i ovnen i fem minutter. Smak til om retten trenger mer salt og pepper. Nå er alt klart for en perfekt middag.

Forrige

Spis libanesisk i London

Sukkerfrie julekuler

Neste

Legg igjen en kommentar