Kylling satay med blodappelsin

Fikk du med deg oppskriften på singapore-style karrimix som jeg la ut nylig? Den er bra å ha laget på forhånd når du skal lage denne retten. Du kan selvsagt lage den her og nå. Klikk her for oppskrift.

Jeg elsker kylling satay. Grillede spyd av kylling med peanøttsaus. Denne satay-sausen har jeg laget med innkokt blodappelsin. En helt fantastisk smak!  Men du tenker kanskje » Grille nå på vinter’n? Går det an’a?» Klart det gjør! Ta frem grillpanna eller grill i peisen over åpen flamme. Ta på deg varmedressen og fyr opp grillen i hagen. Eller grill det i ovnen under grillelementene. Ikke noe problem, det vel!

Start med å lage kyllingspydene. Jeg kjøpte et gedigent kyllinglår fra Holte gård. De har gode kyllinger som jeg stoler på er trygge å spise. Jeg beinet ut låret og skar biter av det som jeg tredde på trespyd (bambusspyd som du får kjøpt bl.a i blomsterbutikker). Du kan bruke kyllingbryst, men lårkjøttet er så utrolig mye mer spennende, synes jeg.

Strø rikelig med karrimiksen over. (Den du allerede har laget, som jeg henviser til tidlig i saken). Strø litt salt over også. Grill spydene og etterstek dem i ovnen for å være sikker på at de er gjennomstekte.

L1070865
Gigalår fra Holte gård. Kvalitetskylling som jeg liker godt.

L1070868

Så starter du på sataysausen:

Du trenger:

Saften fra 2 blodappelsiner (eller vanlige)

1 ss lys sirup eller 1 toppet ss brunsukker

2 sitrongress, den nederste delen finhakket (kast resten)

3 cm finhakket ingefær

1/2 rød chili, finhakket

3 fedd fersk hvitløk, finhakket

Kok inn dette til du har en sticky fin saus.

Så tilsetter du:

1 stor neve peanøtter (de kan godt være salte)

1-2 ts fiskesaus

2-3 ts av karrimiksen du har laget

1 liten boks kokosmelk

Ta frem stavmikser og knus dette til en fin saus. Kok langsomt i 15 minutter til sausen har samlet seg. Smak til med limesaft og evt salt.

Server til kyllingspydene sammen med dampet brokkoli, nektariner/fersken i skiver, frisk koriander og finstrimlet chili.

L1070880

Forrige

Fiskegrateng med masse herlig fisk

Favoritten min i Paris

Neste

Legg igjen en kommentar