Sjøkreps med peppersaus

Abstinensene har kommet. Det har gått tre uker siden sist jeg spiste det. Må ha det. Jeg snakker om Black Pepper Crab, slik jeg fikk den servert i Singapore. Dette er en av de 10 nasjonalrettene i landet og krabben serveres i en deilig sterk/søt/smørsaus som er magisk! Jeg besøkte Singapore i påsken og har aldri før hatt større opplevelse matmessig på noen ferie noen gang i mitt liv.

 

Black Pepper Crab er sølete greier og er definitivt ingen «første-date»- rett. Jeg tenker den må være nydelig til kamchatka-krabbe. Mer kjøtt, mindre søl. Jeg gikk for sjøkreps, for nå bugner butikkene av store, feite, deilige sjøkreps. Det jeg gjorde var utrolig enkelt:

Jeg brukte ferdigkokte sjøkreps, men det er ingen problem å bruke rå. Den trenger da bare litt ekstra med koketid.

Del sjøkrepsen i to og fjern tarmen. Beregn to store per pers.

Riv av klørne og gi dem et kakk slik at skallet åpner seg litt. Sett til side.

Så forbereder du selve sausen. (Denne sausen er til 2 personer)

Har du alle ingrediensene klare, vil selve retten bare ta 5 minutter å lage.

• Rist 2 ss sorte pepperkorn i en tørr panne. Knus dem når de er varme (i en morter eller med baksiden av en tung panne). Tåler du mer pepper, bruker du flere korn.

• Mål opp 6 ss smør (ikke bruk margarin. Ekte smør er det eneste som gjelder her)

• 3-4 store hvitløksfedd, finhakkes

• 1,5 ss finhakket ingefær

• 1 klype flaksalt

• 3 ss oystersaus (dette får du i de fleste supermarkeder)

• 3 ss soyasaus

3 ss Sushi Su (Blue dragon har dette produktet. Det er en søtet riseddik) eller riseddik med 1 ss sukker. Sørg for at sukkeret løser seg opp i eddiken før bruk.

1 ss sukker

Start med å smelte smøret i en wok eller panne med høye kanter. Tilsett hvitløk og ingefær, men sørg for at dette ikke brenner seg, så skru ned varmen til medium. Så tilsette du pepper og salt. Rør. Tilsett de andre ingrediensene og så legger du skalldyren i. Vend forsiktig i sausen. La dette stå under forsiktig omrøring noen minutter. Nå er det klart til servering. Sørg for å ha mange servietter og skalldyrgafler på bordet. Her passer det fryktelig godt med en flaske øl til. Jeg spiste det med avokado til, og det er også godt. Lyst brød er godt for å scoope opp sausen. Du kan ha ris eller salat som tilbehør, men ærlig talt, du kommer ikke til å ofre tilbehøret en tanke! Dette er alt for godt på egenhånd.

crab
Her er jeg på krabbe-restauranten Momma Kong’s i Mosque Street i Singapore. Et paradis for en krabbe-elsker som meg. Her kan du faktisk også få hjelp til å rense krabben mot et tillegg på 60 kroner.
crab2
Hos Momma Kong’s fikk vi servert tørket fisk med chilidressing som snacks. Litt stramt, men moro med noe nytt. Til krabbene fikk vi servert noen helt fantastiske kinesiske boller som heter mantou. Disse florlette fritystekte bollene smakte som en smultring laget av bomull. Så lette var de. Helt fantastisk! Nederst til venstre ser du en Peranakan Crab (Erik bestilte denne). Skikkelig mye søl, men vanvittig godt. Sausen er laget av kokosnøttmelk og ananas + masse krydder. Jeg hadde Black Pepper Crab. Oh lykke!

 Følg meg gjerne på Facebook eller @helleskitchen på Instagram

 

Forrige

Romkuler for voksne

Vårlig pizza og calzone stekt på Baking Steel

Neste

Legg igjen en kommentar