Kokoskylling fra Swahilikysten

Jeg har vært mange ganger på den fantastiske Swahilikysten på østkysten av Afrika. Flotte steder som Lamu i Kenya og Zanzibar er steder jeg er seriøst forelsket i. Jeg er betatt av folkene der, kulturen, maten, fargene… Du må oppleve det for å ta det helt inn.

En rett som har gått igjen på mange av stedene jeg har spist har vært kylling i en deilig saus av kokos og tomat. Den har jeg gjenskapt. Den er mild. Den er fyldig. Den er helt fantastisk god.

Oppskriften har jeg tidligere postet på bloggen. Men det er mange år siden, så jeg tenkte det var på tide å hente den frem igjen. Vi her hjemme fikk i alle fall lyst på den igjen.

Sist gang jeg lagde den var faktisk da jeg jobbet som frivillig i et naturreservat i Botswana. Da lagde jeg den til 25 mennesker over kull. Ble bra det.

Her er oppskriften til to personer:

1 stort kyllinglår (600 g eller mer) eller to kyllinglår av god kvalitet.
2 ss solsikkeolje
1 løk
2 fedd hvitløk
1 boks kokosmelk

1 dl god kyllingkraft
1 ss tomatpurė
1 tomater på boks. Velg bra tomater.
Salt
Pepper
3 ss tørket kokos
3 ss usaltede cashewnøtter
Kyllingen stekes i en panne med litt olje til du har en fin og gyllen overflate på skinnet.
I en gryte heller du 3 ss solsikkeolje. Tilsett 1 stor, finhakket løk. Rør om på medium varme. Løken skal bli lettere myk og blank, ikke brun. Dette tar ca 10 minutter. Tilsett tomatpurė og hvitløk. Rør i ca 5 minutter.
Hell over kraft, knuste tomater og kokosmelk. Salt og pepre litt og ha i revet kokos. Legg kyllinglåret/lårene i gryten, på toppen av sausen og legg på lokk. Sett i ovnen på 200 g i 30 minutter.  Rist en håndfull usaltede cashewnøtter i en panne og tilsett retten til slutt.

God rosévin til: Mud House Sauvignon Blanc Rosé 2015

Forrige

Jakten på fika-kulturen

World Class Nordics: Jakten på Norges beste bartender

Neste

Legg igjen en kommentar