Jeg heier på Jørgen!

Jeg er i Cape Town denne uken for å overvære verdensmesterskapet i cocktailkunst. World Class er verdens største konkurranse innenfor dette feltet og det er 54 flinke bartendere med fra hele verden. Norges kandidat heter Jørgen Dons og jobber til daglig på Raus i Trondheim. Den blide trønderen vant den nordiske finalen i København i juni. I helgen har det bare vært kos og moro for alle, men nå er det alvor. Alle kandidatene skal igjennom 5 konkurranser før det blir plukket ut 6 finalister som møtes i den store finalen på fredag. Hittil har alle gjennomført 3 konkurranser, og nivået er skyhøyt, så her kan alt skje.

Som trønder, halvdanske og cocktailblid heier jeg selvsagt både på Norge og Danmark, men også litt på nabolandet Sverige.

Jeg kommer til å gi dere fortløpende oppdatering på hvordan det går med Jørgen Dons fra Norge, Ted Dako fra Danmark og Karl-Martin Eden fra Sverige når det nærmer seg finale. Men først en liten bildeekstra fra de to første dagene i Cape Town.

 

DSCF2832

Jørgen Dons. Vi krysser fingre for trønderen.

DSCF2602

DSCF2603

DSCF2614 Det går fort og smakene skal sitte som et skudd. Karl-Martin fikk veldig gode tilbakemeldinger etter denne konkurransen. DSCF2657 Danske Ted Dako.

DSCF2664

DSCF2693

DSCF2768 I konkurransen «Against the clock» skal deltakerene lage minimum 5 cocktails på 10 minutter. Ted serverer fire klassikere og fire klassikere med en vri. DSCF2784

Noen av Teds drinker. DSCF2790 I konkurransen » Around the World» serverer Jørgen en flott historie om vikingenes ferd fra det kalde nord til Cape Town via Skottland, Asia og Italia. Han bruker grønne einebær i drinken sammen med sirup laget på aroniabær plukket på Tautra utenfor Trondheim. DSCF2799 Jørgen sjarmerer dommerene med historien sin, og ikke minst drinkene sine. DSCF2823 Jørgens vikingferd. DSCF2576 Det er seks kvinner med i konkurransen. Her er Lauren Mote fra Canada. DSCF2629 Santos Mercedes hadde panfløyte som scenemusikk. Det kan straffe seg.

 

DSCF2642 Jack Sotti fra Australia er passe breial og selvsikker. DSCF2752 Steve Leong fra Singapore gir jernet.

Forrige

Sommeren er ikke over, det er is igjen!

En ekte blings

Neste

Legg igjen en kommentar