Sommeren er ikke over, det er is igjen!

Det var vanvittig fint vær i København forrige helg. Jeg måtte kjøle meg ned med iskrem med jevne mellomrom. Mine barndomsminner fra sommerferiene i Danmark bringer meg tilbake til klassiske saftiser som Filur og Kung Fu. Men en gang i mellom spiste jeg også en klassisk gammeldags isvaffel med fløteis, krem, syltetøy og en fløtebolle trøkket ned på toppen. Dette er et helt måltid.

Verden er gått videre og en is er ikke lenger en is. Jeg har samlet en del snedige istrender jeg kom over på min tur til København.

 

ISKBH3

Tar du S-toget fra sentrum mot Klampenborg, kommer du til Bellevue strand og Bellevue Strand & Grill. Her har den ikoniske iskiosken, designet av selveste Arne Jacobsen, blitt restaurert og her kan du kjøpe Gin & Tonic, Spritz, deilig grillmat og gourmetis fra det økologiske ismerket Jacob & Jakob.

Iskrem fra Jacob & Jakob. Rabarbra, pasjonsfrukt og lakris.
Iskrem fra Jacob & Jakob. Rabarbra, pasjonsfrukt og lakris.

ISKBH2

Something Frozen har ingen fast utsalgssted, så sjekk ut facebooksiden deres for å finne dem.

DSCF2203

På Nørrebro, nærmerer bestemt i hipstergaten Jægersborggade finnes en nitrogenisbar. Isen lages på stedet foran deg med flytende nitrogen. Dette er det eneste nitrogenisstedet i Skandinavia. De to jentene Nina og Aniken driver stedet og Nina er faktisk norsk.

ISKBH

 

Nina og Anette.

DSCF2441

På Torvehallerne finner du et spennende taqueria ved navn Hija de Sánchez. Det drives av den tidligere dessertkokken fra NOMA. Her kan du spise avokadois. Uvant konsistens, men deilig smak.

DSCF2436

En av de aller beste isbarene i København er Siciliank is. De har to butikker: Den ene på Vesterbro og en på Christianshavn. Her får du spennende smaker som havtorn (tindved), blodappelsin og lakris. Men de lager også en spesialis for Bybi (dansk forening for bybier) laget på honning fra København by. Den er sykt god!

Is med honning.

Og hvis du har litt plass i kofferten, kan du jo kjøpe med deg en is som ikke smelter. Denne var til salgs på lørdagsmarkedet ved Kødbyen.

DSCF2112

Forrige

Slottets fire Dronninger

Jeg heier på Jørgen!

Neste

Legg igjen en kommentar