Italienske kjøttboller

Det er mannen min, Erik som er kjøttbollemester her i huset. Det har jeg klart å nevne en del ganger allerede her på bloggen. Og hvorfor skal jeg lage dem, når jeg kan få servert perfekte kjøttboller hver gang?

Erik lager blandingsboller. Han bruker både svinekjøtt og oksekjøtt. Det gir en deilig smak og er veldig slik man lager kjøttboller i f.eks Spania også.

Vi feiret jul i Spania i fjor og der får man kjøpt ferdigblandet kjøttdeig til kjøttboller med nok spekk, svin og kalv. Kalvekjøttdeigen som du får her er for mager, så kjøttbollene kan fort bli for tørre. Derfor anbefales det å bruke okse i stedet for.

Erik bruker også loffeinnmat som han bløter i melk. En god neve brødsmuler holder. Det gir supersaftige kjøttboller. Han bruker også et egg til 400 g kjøtt. Salt og pepper hører selvsagt også med.

Nå har du basen for gode kjøttboller.

Bollene Erik har laget i dag er italiensk-inspirerte og han har derfor tilsatt en del tørket oregano i bollene. Sausen har jeg laget og inneholder godt med paprika og tomat.

Her kommer oppskrift. Du kan servere dem med potetmos, ris eller hva du måtte ønske. De er også gode som tapas sammen med andre retter.

Kjøttboller:

400 g svinekjøttdeig

400 g kjøttdeig av storfe

salt, pepper

2 ts tørket oregano

1 neve loffesmuler

1 dl melk

2 egg

Slik gjør du:
Legg loffsmuler i melken og la dem ligge der i fem minutter. Bland dette med kjøttdeig, egg og krydder. Form til små kjøttboller (golfballstørrelse).

Saus:

1 løk, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

1 rød paprika, finhakket

4 store tomater, finhakket

salt, pepper

Peperoncino – italiensk chili etter ønske

2 dl kyllingkraft

bladpersille

parmesan

Slik gjør du:
Kjør løk, paprika, tomater og hvitløk i en blender. Ha over i en panne med litt olivenolje. Kok opp og kok inn noen minutter. Spe med kraften og krydre.

Stek kjøttbollene i en panne. Når kjøttbollene er halvstekt legger du dem i pannen med saus. De skal trekke ferdig der. Strø bladpersille over retten samt parmesan.

 

Forrige

Mystiske dråper fra Midtøsten

Blomkålstaco

Neste

2 kommentarer om “Italienske kjøttboller”

  1. Hei. Denne er altså så innmari god. Oppskriften er ikke til å bomme på. Jeg serverer med potetstappe og salat. Retten har blitt veldig populær, både blant store og små. Nevøen min på 2 år bare elsker den. Takk for deling!

    Svar

Legg igjen en kommentar