Blomkålstaco

Ting jeg trodde jeg aldri skulle lage: Vegetartaco. Det var ikke meningen heller. Jeg fikk bare så lyst på meksikanske smaker – og blomkål.

Blomkål er en herlig grønnsak.

Jeg har helstekt et blomkålshode i ovnen med masse deilige meksikanske smaker. Tørkede chili gir nydelig røyksmak til marinaden og gir en ganske autentisk smak. Tørkede chili får du i vanlig butikk, men også på bedre grønnsaksbutikker. Jeg brukte chipotle og mild poblano (Ancho chili). Jeg bløtlegger dem for å få tilbake spensten i chiliene.

Chipotle, anco og fersk jalapeno. Jeg bruker jalapenoen på selve tacoen, skåret i skiver.

Når de er myke kan du rive av stilk og kjernehuset og hakke kjøttet. Ha dette over i blender med frsk koriander, 2-3 ss olje, noen hvitløksfedd og saften fra 3 appelsiner. Kok opp sausen og kok inn litt for å få en klissete konsistens.

Sausen du får kan du smøre utover et helt blomkålshode. Sett det i en ildfast form og dekk til med folie. Sett i ovnen på 200 grader i ca 1 time.

Klar for ovnen.

Scoop sausen over blomkålen et par ganger under stekeprosessen. Dette for å få inn mest mulig smak i blomkålen.

Kjenn etter om blomkålen er ferdigstekt ved å stikke en spiss kniv i midten.

Ferdig blomkål

Server blomkålshodet med maistortilla og det tilbehøret du liker aller best til taco. Trenger du inspirasjon, kan du klikke deg inn på saken min om ekte taco og få oppskrifter der.

Skjær båter av blomkålen og ha det i taco’n.

Forrige

Italienske kjøttboller

Fish & rotchips med rekeremulade og fresh salat

Neste

Legg igjen en kommentar