Italiensk aften med pasta, pizza, risotto og focaccia

/Annonsesamarbeid med Kolonihagen/

De siste ukene har jeg testet ut en helt ny serie med italienske produkter fra Kolonihagen. Jeg er veldig imponert over kvaliteten og vil definitivt anbefale deg å ta en tur innom din lokale Rema 1000 for å ta med deg et utvalg av disse varene.

Det er ikke småtterier de lanserer heller. Det er pasta- og pizzasauser, pasta, pizzamel, pesto, revet ost, risotto med asparges og risotto med steinsopp.
Jeg har testet absolutt alle produkter og så har jeg laget noen retter med produktene for å inspirere deg til å lage gode retter. Noen kombinasjoner er bankers, så de finner du ut av helt selv. Mine kombinasjoner ligger kanskje ikke helt i dagen, og det er også meningen. Fordi det finnes ferdige pastasauer (som btw er helt fenomenale i seg selv), så kan man bruke andre ingredienser også eller kombinere dem med andre og kanskje overraskende ingredienser.

Klassiske ingredienser

Jeg vil snakke litt om pizzamelet til Kolonihagen. Første gang jeg prøvde det ble det faktisk en ørliten katastrofe. Jeg fristylet uten å se anvisningene på pakken og resultatet ble ikke bra. Jeg hadde nok brukt for varmt vann.
Andre gang jeg prøvde satt det som et skudd. Med ca 18 grader på vannet og 100% nøye lesning på pakke ble resultatet meget bra. Lang elting er essensielt.
Nå skal det sies at jeg trodde melet var 100% tipo 00-mel. Det er det ikke. Det er en kombinasjon av tipo 00 og surdeig.
Jo lenger du hever deigen, jo bedre blir den. Les på pakke for mer info, for her er det masse å lære. Mel er ikke mel, for å si det sånn. Det har jeg lært i alle fall.
I denne saken har jeg bakt pizza med melet, men også focaccia, faktisk. Resultatet ble sensazionale, for å si det på italiensk.
Glemte jeg forresten å si at jeg har meldt meg på italienskkurs? Vel, nå vet du det!

Sausene som er kommet på markedet er to pastasauser: En arrabiata og en tomatsaus med basilikum. Strålende produkter begge to. I tilegg til disse finnes det også en knallgod pizzasaus. Den er faktisk ganske lik den jeg lager selv.
I den italienke serien finner du også en pesto som er proppfull av smak og farge. Jeg brukte den i focacciaen. Det funket som bare det.

Et av pastaproduktene som Kolonihagen har kommet med er casarecce. Den er laget av durumhvete. Den andre er tagliatelle laget med durumhvete og egg. Begge pastatypene er bronsestøpt noe som gjør at sausen som du tilsetter, fester seg mye bedre.
Casarecce er en siciliansk pastatype og den passer supergodt til begge pastasausene som Kolonihagen har laget. Tagliatellen er perfekt til ragu, med og uten kjøtt.

Risottovariantene er veldig smarte. I posene ligger alt du trenger for å lage risotto foruten ost og smør. Det er helt genialt. Dog vil jeg abefale alle å tilsette sin personlige touch til retten. Det har jeg gjort, og det hever selvsagt risottoen noen hakk.

Så til mine oppskrifter. Bruk disse som inspirasjon eller bruk dem slik de er. Du kan selvsagt kjøre helt «safe» og bruke kombinasjonene som Kolonihagen anbefaler. Ikke noe i veien for det.

Pizza med fennikel og oliven

Dette trenger du:
Pizzamel fra Kolonihagen
Tørrgjær
Pizzasaus fra Kolonihagen
1 fennikel, skåret i skiver
Sorte oliven
Olivenolje fra Kolonihagen
1 pose revet ost fra Kolonihagen
Vesterhavsost fra Kolonihagen

Lag pizzadeigen som anvist på pakken. Kjevl ut eller form med fingrene til pizza. Smør et lag pizzasaus og dryss revet ost over pizzaen. Smør kantene med olivenolje. Stek skiver av fennikel i pannen og legg dem på pizzaen. Dryss oliven over samt et lite dryss revet Vesterhavost. Sett i forvarmet ovn på maks temperatur. Ta ut pizzaen når den er gyllen og sprø.

Focaccia med olivenolje, tomater og oliven

Dette trenger du:
Pizzamel fra Kolonihagen
Flaksalt
1/2 pakke cherrytomater
1 glass pesto fra Kolonihagen
olivenolje fra Kolonihagen

Slik gjør du:
Lag focaccia på samme måten som pizzadeigen. I tillegg tilsetter du dobbelt mengde olivenolje. Hev som en pizzadeig. I en ildfast form heller du et par spiseskjeer med olivenolje.
Legg deigen i formen og dra den i olivneoljen. Snu deigen og press fingrene ned i deigen.

Legg noen teskjeer med pesto på topen av deigen og press det ned i deigen. Press cherrytomater ned i deigen. Strø over flaksalt.
Sett i forvarmet ovn på 220 grader til brødet er gjennomstekt.
Skjær i stykker og sett på bordet.

Casarecce med siciliansk pesto

1 pakke Casarecce pasta fra Kolonihagen
Olivenolje
30 g pinjekjerner
god neve basilikumblader
1 god neve finrevet Vesterhavsost
flaksalt
1/2 pakke cherrytomater fra Kolonihagen
1 hvitløksfedd
3-4 ss ricotta

Slik gjør du:
Skjær tomatene i biter, grovhakk basilikum og riv ost.
Rist pinjekjernene gylne i en panne eller i ovnen. Ha dette i en blender og kjør sammen med ricotta, hvitløk og et dryss flaksalt.
Spe med olivenolje til du har en glinsende og fin pesto.
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Sil av vannet og vend pastaen i pesto. Pynt med mer basilikum og server med en gang.

Tagliatelle med langtidskokt vegetarragu

Dette trenger du:
1 pakke tagliatelle fra Kolonihagen
4-5 store champinjonger, skåret i terninger
3 ss olivenolje fra Kolonihagen
1 glass arrabiata pastasaus fra Kolonihagen
1 løk eller to små, finhakket
1 fedd hvitløk, finhkket
rosmarin
1 gulrot, skrelt og finhakket
1 selleristang, finhakket
Vesterhavsost fra Kolonihagentil å strø over retten ved servering
1 glass rødvin/hvitvin

Slik gjør du:
Start med å surre løk, gulrot og stangselleri i en gryte med olivenolje. La surre i 10 minutter under omrøring. Tilsett vin (kan sløyfes) og la vinen koke nesten helt inn. Hell på glasset med arrabiata + et glass vann (fyll vann i arrabiataglasset og rist for å få med all sausen) og sett på lokket og senk temperaturen til medium. I en panne steker du sopp i litt olivenolje. Salt og pepre og tilsett hakket rosmarin og hvitløk. Når soppen er gyllen har du den over i gryten med sausen. La sausen stå å småputre i minimum 30 minutter, men helst i en times tid eller mer. Kok pasta i saltet vann etter anvisning på pakken.
Hell av vannet og vend pastaen i raguen.
Server med finrevet vesterhavsost. Den fungerer så godt som et alternativ til parmesan.

Steinopprisotto med sopp og urter

Dette trenger du:
1 pose steinsopprisotto fra Kolonihagen
1 glass hvitvin
4-5 store champinjonger
1 neve Vesterhavsost fra Kolonihagen
1 ss olivenolje fra Kolonihagen
bladpersille
1 fedd hvitløk

Slik gjør du:
Stek skiver av sopp i en panne med litt olivenolje. Når soppen er gyllen tilsetter du litt hakket hvitløk og hakket bladpersille. Tilbered risottoen som anvist på pakken (med eller uten vin). Montér risottoen med ost og smør og vend forsiktig inn sopp.
Server med en gang.

Da er det din tur til å prøve! Buon appetito!

.

Forrige

Tiramisu med pistasj

Festbord med høstens råvarer

Neste

Legg igjen en kommentar