Tiramisu med pistasj

Åh, hallo! Jeg har egentlig fremdeles litt gåsehud etter å ha jafset innpå med denne sykt gode desserten.
Alle kjenner jo til Tiramisu – den verdenskjente kaken fra Treviso i Italia som kan oversettes med «pick me up».

Den kjente og kjære klassikeren er selvsagt god som den er. Jeg lager den aldri, for vi får tak i en meget god versjon på naborestauranten vår, Enoteca i Bygdøy allé. (BTW. Hvil i fred, Sissel Kvello, dronningen av Enoteca og Bygdøy allé).

I sommer var jeg på øyene utenfor Napoli. Ja, det var mulig å reise til Italia en periode før landet ble rødmerket igjen. På øyene Ischia og Procida fikk jeg servert et par varianter av pistasjtiramisu som man rett og slett kunne dø lykkelig av.
Pistasj er mye brukt i dette området og da er det det de bruker i den klassiske desserten. Og for meg er dette 100 ganger bedre enn vanlig tiramisu.

Jeg har laget en pistasjtiramisu som du skal få oppskriften på her. Jeg måtte slå meg selv i hodet fordi jeg ikke hadde tatt med meg et glass pistasjkrem hjem fra Italia for det var ikke like lett å finne her i Oslo. Men til slutt fant jeg et glass på Olivenlunden 1830 som var av fantastisk kvalitet. De har en drøss butikker samt nettbutikk, så da skulle det ikke være noe problem for dere få tak i det.

Krem, limoncello og fingerkjeks. Nu Jäklar, Nu Kör Vi.

i stedet for å dyppe fingerkjeksene (savoiardi) i kaffe og marsala (vin) brukte jeg min egen, hjemmelagde limoncello som passer så godt til pistasj.
Pistasj og sitron er smakene av dette området av Italia.
Du får kjøpt limoncello på vinmonopolet også, altså.

Jeg lagde en liten og en større form med pistasjtiramisu. Den ene dekorerte jeg med kakao på toppen og den andre med striper av pistasjkrem. For meg var den med pistasjkrem best for kakaopulveret tok litt over smaksmessig. Uansett vil jeg i alle fall anbefale deg å ha ferske, hakkede og usaltede pistasjnøtter på toppen. Den lille nøttefabrikken har gode, ferske og knallgrønne nøtter i små poser.

Nå kommer oppskriften og den kommer på en mandag slik at vi klarer å komme oss gjennom denne uken også. Satt på spissen, men litt sant er det også.

Sent på kvelden, dette. Sorry, not sorry for bildet. Vi hadde det gøy og det teller mer enn å ta et fint bilde.

Pistasjtiramisu

Ingredienser

 • 1 boks mascarpone
 • 3 dl kremfløte, pisket
 • 3 eggeplommer
 • 2 ss sukker
 • 1/2 glass pistasjkrem (ca 4 ss)
 • 1 pose fingerkjeks
 • 1,5-2 dl limoncello
 • ca 1 dl hakkede, usaltede pistasjnøtter

Slik gjør du

1

Pisk sukker og eggeplommer. Bland inn mascarpone og pistasjkrem.

2

Pisk fløten til krem. Vend sammen med mascarponekremen.

3

Legg et lag krem i en form som du vil servere desserten i.

4

ha limoncello på et fat og dypp en og en fingerkjeks i væsken. Legg disse side om side på kremen. Dekk til med et lag krem før du gjentar prosessen. Siste lag skal ha krem. Dekk til og sett kjølig noen timer eller natten over.

5

Ved servering drysser du enten kakao over + hakkede pistasjnøtter eller dekorerer noen striper pistasjkrem over samt hakkede pistasjnøtter.

Satan, så digg.

Forrige

3 hverdagsretter med deilige pølser

Italiensk aften med pasta, pizza, risotto og focaccia

Neste

6 kommentarer om “Tiramisu med pistasj”

 1. Fy søren, dette så digg ut!! Tips til hvordan man kan erstatte limoncello med noe alkoholfritt? Ren sitronsaft blir kanskje for surt?
  Hilsen gravid kvinne som savner diverse mat- og drikkevarer..

  Svar
  • Hei Karin!
   Sitronsaft blir for surt, men hva med å prøve med en god eplemost. Kanskje en som er laget på Gravensten-epler? Både aromatisk, frisk og søt på en gang. Lykke til!

   Svar

Legg igjen en kommentar