Hjemmelaget limoncello

| |

På fem dager lager du din egen, freshe limoncello. Det er så sinnssykt enkelt.

Du bruker en flaske nøytral sprit som f.eks vodka. Så kjøper du 8 fine sitroner. Se etter sitroner med mykere skall enn de voksa, tykke og bleike som noen butikker selger.

Gå hjem og legg sitronene i lunket vann for å skylle skallet godt for urenheter. La dem ligge i vann en times tid. Tørk dem godt og finn så frem grønnsaksskrelleren din og skjær av skallet på alle sitronene. Kun det gule, ikke noe av det hvite, ok? Den hvite delen gir bitterhet, og det vil du ikke ha.

Legg skallet i en beholder med tett lokk. Hell på sprit og sett dette mørkt i fem dager. Nå vil du se at spriten har blitt fin og gul. Sil av spriten over i en beholder. Skallet trenger vi ikke mer.

Lag en sukkerlake av 2 dl sukker og 1 dl vann. Kok opp. Når sukkeret har løst seg opp slår du av temperaturen og kjøler ned laken. Nå skal du smake deg frem til hvor søt du vil ha limoncelloen din. Den skal jo være ganske søt, men ikke for søt for du vil helst beholde litt av syren fra sitronen også. Smak deg frem. Bland godt mellom hver klunk du tilsetter av sukkerlake.

Oppbevar limoncelloen mørkt og kjølig. Dette er den perfekte gaven til noen du vet er glad i Italia eller rett og slett til den du vet er glad i en liten skarp en.

Sukkerlaken som blir igjen oppbevarer du i kjøleskapet og bruker i drinker.

Forrige

Agua de Valencia – vinterens vitamincocktail

Et perfekt døgn i København

Neste

Legg igjen en kommentar