drink pressetur Valencia

Agua de Valencia – vinterens vitamincocktail

november 29, 2019

Agua betyr vann på spansk. Agua de Valencia har ikke noe med vann å gjøre. Det finnes faktisk ikke vann i drinken foruten isbiter. Agua de Valencia må ikke forveksles med Agua de Bilbao som er musserende vin. 
Men hva er Agua de Valencia ? En usedvanlig god og frisk cocktail.

Appelsinlund utenfor Valencia.

Agua de Valencia stammer fra den spanske byen Valencia og baren Cerveceria Madrid. I 1959 oppfant Mr. Gill en cocktail som han kalte for Agua de Valencia. 

Kandiserte appelsiner på markedet i Valencia.

Hva er Valencia kjent for? Jo, appelsiner. Klart denne nye cocktailen måtte ha nypresset appelsinjuice i oppskriften. 

Cocktailen lages i store mengder og er den ultimate festdrinken. Men pass deg. Den er lumsk. Foruten appelsinjuice inneholder cocktailen cava, gin, vodka og cointreau (Appelsinlikør). Den smaker så lett og friskt og det er lett å glemme at den inneholder alkohol når man tar et glass, og så et til og så et til…

Den serveres i champagneskåler, så børst støv av disse flotte glassene som du helt sikkert har bakerst i skapet. 
Du bør bruke appelsiner som du selv presser. Det blir best. Du bør heller ikke sile juicen, men la fruktkjøttet bli med. Drinken skal smake appelsin. 
For tiden får du en ok ferdigjuice i butikken laget av appelsiner fra Valencia, hvis du ikke vil presse appelsinene selv. Sjekk dagligvaren din.

Agua de Valencia er en sosial drink. En drink du lager mye av og som du tar et par glass av (vel og merke små champagneskåler).

Da jeg nylig var i Valencia fikk jeg smake byens beste Agua de Valencia som de lager på vidunderlige Cafe de las horas. Direkte oversatt betyr det altså ikke Horekafeen, men “klokkekafeen”.

Cafe de las horas
Cafe de las horas

Dette er et paradis! Du får rød velur og tunge plysjgardiner, store malerier og Parisisk glam. De har appelsiner på hyller og gulv og det er ingen tvil om at det er Agua de Valencia de er mest kjent for. Når det er sagt får jeg fortalt at stedet lager cocktailer i verdensklassen samt at de er flinke på te, kaffe og kaker. Et sted man bare må innom, som du skjønner.

Jeg drakk et par glass med deres deilige Agua de Valencia og bestemte meg sporenstreks for å lage den når jeg kom tilbake til Norge. Det har jeg også gjort og her får du oppskriften.

Agua de Valencia

Ingredienser

 • 500 ml friskpresset kvalitetsjuice
 • 500 ml cava
 • 50 ml gin
 • 50 ml vodka
 • 50 ml cointreau
 • 4 isbiter
 • 3 ts sukker eller sukkerlake (kok opp 50% vann og 50 % sukker og avkjøl)

Slik gjør du

1

Press appelsinjuice og bland dette med gin, vodka, cointreau og isbiter.

2

Ha det i en blender og kjør rundt til isbitene knuses lett.

3

Smak til med sukkerlake. Drinken skal være perfekt søt og syrlig.

4

Topp med cava og rør forsiktig.

5

Hell over i kanne og server i champagneskåler.

Med så mye C-vitamin i drinken kan man kanskje si at den er god for forkjølelsessesongen? Jeg skal ikke påstå noe, men appelsin er uansett sunt i en eller annen form. Jeg tar min c-vitamin i cocktailform.

Til info: Jeg har vært i Valencia på pressetur.

Kanskje liker du disse også

2 Kommentarer

 • Svar Geir juni 22, 2020 at 11:56 pm

  Lumsk er riktig betegnelse.

  • Svar Helle Valebrokk juni 23, 2020 at 8:42 am

   Ha ha ha! Ikke sant!

  Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: