Ingenting sier kjærlighet mer enn en tallerken pasta

Happy Valentine til den som bryr seg! Jeg gjør egentlig ikke det, men smeltet litt da jeg våknet i dag og mannen min hadde laget en egen playlist med kjærlighetssanger til meg. (Men hva hadde Prince der å gjøre? Jeg hater Prince!)

Du skal kanskje på restaurant i dag sammen 1000-vis av andre par? Jeg husker en Valentine for mange år siden. Erik (mannen min) og jeg hadde bestemt oss for å spise Valentine-meny på Pascal i Drammenveien. Det var skikkelig kleint. Damene fikk røde roser i døra og alt var hjerteformet. Desserten var selvsagt et stort hjerte laget av sjokolade med små hjerter inn i. Gud bedre så lite romantisk. Siden den gang har vi spist hjemme på denne dagen. Det er klart man skal hylle kjærligheten! Men det bør man gjøre hver dag.

 

Men hva ville jeg ha spist på en slik dag? Ingenting sier kjærlihet mer enn en tallerken pasta.

Pastaen her en en gjenganger med en twist. Røkt ørret av beste kvalitet (ja, det er forskjell på ørret og ørret.), asparges, kremet saus og bånnpasta. Det, mine damer og herrer, er kjærlighet på en tallerken. Så enkelt, så ukomplisert, så godt. Du kan bruke bacon hvis du heller vil det.

Lyst å lage pasta til to i kveld?

Slik lager du min ørretpasta med asparges:

• Skjær tynne skiver av røkt ørret. Skjær dem så i tynne staver. Sett til side.

• Sjær en sjalottløk i små biter. Skikkelig finhakket.

• Mykne dette i 2 ss olivenolje i en gryte.

• Hell på 1/2 glass tørr hvitvin og la det koke opp.

• Hell på 1/2 kartong kremfløte (ca 1,5 dl)

• Salt og pepre lett.

• Senk temperaturen og tilsett 2 ss god olivenolje.

• Kok pasta og sil av vannet.

• Riv en neve parmesanost og skallet fra 1/4 sitron. Tilsett sausen og rør.

• Tilsett 2 ts sitronsaft.

• Skjær tynne asparges på langs i fire stimler. Legg dem i sausen.

• Legg i ørreten og rør forsiktig.

• Ha pastaen over i sausen og bland forsiktig.

• Ha pastaen over i dype tallerkner og server med basilikum, pepper og litt god olivenolje over.

 

Happy Valentine! Hvis du absolutt vil ha hjerteformet mat, kan jeg anbefale mine hjerteformede poteter kokt i rødbetesaft. Klikk her for oppskrift. Eller hjerteformet toast.

l1080499

Forrige

Saltsyltede sitroner til bruk i spennende retter

Det er kontraster som gjør livet spennende

Neste

Legg igjen en kommentar