Det er kontraster som gjør livet spennende

Å være på reise er en måte å utforske kulturer på, spise lokal mat, møte mennesker. Jeg skulle gjerne reist mye, mye mer, men det er begrenset hva jeg får til. Men jeg prøver å få mest mulig ut av reisedagene og oppleve så mye forskjellig som mulig. På min siste tur til Marrakech fikk jeg mange store matopplevelser. En av de virkelig store var lunsjen jeg hadde sammen min lokale guide og besetningsmedlem på flåten Ra 2, Madani. Her satt vi på taket på en enkel restaurant midt på markedsplassen Djemma El Fna og spiste grillet lammekjøtt med fingrene. Papirduken var serviett og det var ikke en turist i sikte (annet enn nede på markedsplassen. Og der er det mange.). Til kvelds var standarden en annen. Le Grand Table Marocaine er det mest luksuriøse du kan finne i Marrakech. Restauranten ligger i det beste hotellet i byen, Royal Mansour og drives av tre-stjerners kokken Yannick Alléno. Hotellet ligger innenfor bymuren i et gedigent avskjermet område. La Mamounia (hotellet the Stordalens leide til bryllupet sitt) er «billig» i forhold til Royal Mansour…. Det sier litt!

Det er så latterlig dyrt her, men det er det bare herren ved bordet som får se. Prisene er borte fra spisekartet som blir servert borddamen.

Vi kommer tll restauranten og blir plassert ved et deilig bord med god avstand til neste bord. Det er 4-5 kelnere per bord og de er kledd i hvite kjortler, hvite hansker og fez på hodet. Lokalet er dekoret med de flotteste marrokanske detaljer i messing og krystall. Vi blir tilbudt et glass champagne hver (til en pris av ca 400 kr per glass viser det seg etterpå). Det smaker godt. Skulle bare mangle. Vi studerer menyen og bestememr oss for å dele en forrett og så tar vi en tajine hver til hovedrett. Dessert deler vi også. Vinen vi velger er lokal. Marokko har masse deilig vin, og denne var helt fantastisk.

mansour
Dyr, men deilig champagne, Retten før forretten er en lekker gulrot- og ingefærsuppe med safranskum servert med en mini-briouat med spinat og ost. Deilig brød med to typer smør: Vanlig salt smør og søtt smør laget av smør og dadler. Forretten vi delte var et utvalg briouat: Ost og spinat. Kylling, kanel, nøtter, safran og honning. Kongereker. Lam med krydder. Servert med deilig salat til. En veldig stor forrett for en person. Perfekt for to.

 

mansour2
Salaten til forretten med appelsin, tomat, druer etc. Hovedretten kommer på bordet i flotte tajiner.

 

mansour3
Hovedrettene: Kyllingtajine med syltede sitroner og oliven. Klassisk marokkansk rett med en moderne tilnærming. Kjøttet er så mørt, så mørt. Rett nummer to: Lam med kvede og honning. Søt, men velsmakende. Desserten var en høydare: Moderne appelsinsalat. Appelsindråper (litt sånn Ferran Adria-style der saften er kapslet inn i en hinne) med dadler, mynte og appelsinskumm med kanel.

 

mansour4
Marokko har mye spenennde å by på i vinveien. Marokkanske småkaker til kaffen. Og hva kom dette måltidet på? Over 3000 norske kroner.

 

Maten vi fikk var raffinert og modernisert marokkansk mat. Måltidet kom på over 3000 norske kroner. Men var det bedre enn lunsjen på taket? Vanskelig å si, men opplevelsen på taket vil henge med oss lenger. Det er i alle fall sikkert. Det finnes så utrolig mye god mat i Marrakech og du trenger definitivt ikke gå på så dyre restauranter som dette for å få en god matopplevele. Du har flere moderne bydeler med masse internasjonale restauranter utenfor bymuren, og du har de klassiske marrokanske innenfor bymuren. Klikk her for tips til andre restauranter som jeg anbefaler fra en tidligere tur til Marrakech. Og har du ikke vært i Marrakech ennå anbefaler jeg deg å booke en tur. Norwegian flyr direkte, så det er ikke noe stress.

Forrige

Ingenting sier kjærlighet mer enn en tallerken pasta

Grønn ertesuppe med mynte og sprøstekt spekeskinke

Neste

Legg igjen en kommentar