Hummer-pizza

Det er yppelige forhold for skalldyr nå som høsten er her og vannet er kaldere. Det er fangstsesong for norsk hummer, men bør vi ikke begrense fangsten? Stammen er liten og ikke bærekraftig. Spis heller kanadisk hummer. De er ofte på tilbud og egner seg supert til å koke suppe på og til å bruke til eksklusive matretter. Jeg fikk tak i en fin kanadisk hummer til 99 kroner og tenkte å lage en kul pizza av den. Og skallene kan jeg koke kraft på, så da blir det faktisk to eksklusive middager av en slik hummer. Her er det ikke snakk om å gafle i seg, men å få en deilig smakebit – og det holder. Kanskje det er en god idé å servere et stykke pizza sammen med en aperitif når du har gjester?

bilde (4)

PS: Du kan godt bruke kongekrabbe eller taskekrabbeklør i stedet for hummer.

Min hummerpizza lager du slik:

Del noen busker brokkoli i små kvaster. Skjær tynne-tynne skiver av enten løk eller fennikel.

Lag hvit pizzasaus: 6 ss Creme fraiche blandes med 1 ss hvitvinseddik og nykvernet sort pepper. Tilsett bittelitt hvitløk og 1 ss hakket timian. Rør sammen.

Rens hummeren og skjær kjøttet i tykke skiver. Bland dette med 1 ts sitronsaft, pepper, litt god olivenolje, bittelitt hvitløk og timian. Dryss litt salt over. Rør forsiktig sammen.

Lag pizzadeig og la den stå å heve før du kjevler ut en tynn bunn.

Varm pizzaovnen din, hvis du har en, eller bruk stekeovn med pizzajern eller pizzastein. Bre et tynt lag pizzasaus på før du legger på litt mozzarellaost og en annen litt mer markant ost etter ønske. Jeg brukte norsk, hvit geitost fra Beito. Legg på brokkoli og fennikel. Sett i ovnen og stek ferdig. Når pizzaen er ferdigstekt tar du den ut av ovnen og legger på hummerbitene. Stø litt deilig flaksalt over og litt god olivenolje. Server med en gang.

PIZZA

 

Forrige

Siciliansk krydderblanding

Knasende småkaker med honning, kanel og sitron

Neste

2 kommentarer om “Hummer-pizza”

  1. Denne lager jeg nå, likte godt kombinasjon av ingredienser så gleder meg til å smake. Men jeg kunne ønske meg at du satt opp en oversiktlig liste over ingredienser man trenger i starten 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar