Knasende småkaker med honning, kanel og sitron

Småkaker er fint å ha i skapet når du plutselig får overraskende kaffebesøk eller hvis du blir godtesyk når du sitter å ser en koselig film på tv. Min inspirasjon hentet jeg fra svenske kolakakor (karamellkaker) som er syndig gode. Fulle av sukker og smør, men akk så gode. De er kjempelette å lage. Stol på meg når jeg sier det, for jeg er som dere vet, ingen stor baker. Nå har jeg faktisk spist så mange at jeg er litt sånn småkvalm, men det er bare fordi det er vanskelig å stoppe. Disse er skikkelige gode.

Dette trenger du:

• 200 g bløtt smør (bruk ekte meierismør)

• 200 g sukker

• 1 ss honning

• 300 g siktet hvetemel

• 2 ts natron

• 1 ts kanel

• revet skall av 1/2 sitron

 

Pisk sukker og smør hvitt. Tilsett resten av ingrediensene og samle deigen med hendene. Sett den kjølig med plast rundt seg til deigen er fast. Så skjærer du den i 6 emner og stiller hvert av dem ut til pølser. Kjevle dem på toppen slik at du får lange remser med deig. Legg på bakeplate med bakepapir. Skjær firkanter eller hvilken form du ønsker og stek i en forvarmet ovn (175 grader) i ca 15 minutter. Avkjøl på rist.

Før steking
Før steking

L1050969

Forrige

Hummer-pizza

Kremet soppsaus av steinsopp og kantarell

Neste

Legg igjen en kommentar