Hjemmelaget peanøttsmør

Hjemmelaget peanøttsmør lager du på fem minutter. På tur i England nylig besøkte jeg det fantastiske, økologiske supermarkedet Whole Foods i Cheltenham (2 timer med bil fra London). Der kan man lage sitt eget nøttesmør av enten peanøtter (saltet eller usaltet), cashewnøtter eller en blanding av hasselnøtter og råsjokolade. For en idé! Små maskiner som egentlig så ut som softis-maskiner, kvernet nøttene til nøttesmør. Dette måtte jo prøves da jeg kom hjem til mitt eget kjøkken!

 

Whole Foods i Cheltenham
Whole Foods i Cheltenham
Nøttemikser på rad og rekke
Nøttemikser på rad og rekke
Ferdig nøttesmør kommer ut av kvernen.
Ferdig nøttesmør kommer ut av kvernen.

Jeg kjøpte en pose peanøtter med skall. Ekte Superlangbein-nøtter, med andre ord. Du kan kjøpe ferdigrensede poser, men jeg ville prøve med disse. Det tar tid å skrelle dem, men kanskje du kan få hjelp av kidsa hjemme til å skrelle? Hvis du har kids da.

Kvern nøttene grovt i en elektrisk blender eller for hånd. Så har du dem i en høy beholder og tar frem stavmikseren. Tilsett en klype flaksalt (hvis nøttene ikke er saltet fra før) og en spiseskje god olje. Kjør dette til en fin paste. Du bestemmer selv hvor grov du vil ha peanøttsmøret. Jeg liker det ganske glatt.

Artig, ikke sant?

Forrige

Aprikos- og mandelsnurrer

Slottsmiddag hos en landslagskaptein og tv-stjerne

Neste

Legg igjen en kommentar