Cotswolds England Europa Reise snacks Storbritannia vegetar

Hjemmelaget peanøttsmør

april 4, 2014
Hjemmelaget peanøttsmør

Hjemmelaget peanøttsmør lager du på fem minutter. På tur i England nylig besøkte jeg det fantastiske, økologiske supermarkedet Whole Foods i Cheltenham (2 timer med bil fra London). Der kan man lage sitt eget nøttesmør av enten peanøtter (saltet eller usaltet), cashewnøtter eller en blanding av hasselnøtter og råsjokolade. For en idé! Små maskiner som egentlig så ut som softis-maskiner, kvernet nøttene til nøttesmør. Dette måtte jo prøves da jeg kom hjem til mitt eget kjøkken!

 

Whole Foods i Cheltenham

Whole Foods i Cheltenham

Nøttemikser på rad og rekke

Nøttemikser på rad og rekke

Ferdig nøttesmør kommer ut av kvernen.

Ferdig nøttesmør kommer ut av kvernen.

Jeg kjøpte en pose peanøtter med skall. Ekte Superlangbein-nøtter, med andre ord. Du kan kjøpe ferdigrensede poser, men jeg ville prøve med disse. Det tar tid å skrelle dem, men kanskje du kan få hjelp av kidsa hjemme til å skrelle? Hvis du har kids da.

Kvern nøttene grovt i en elektrisk blender eller for hånd. Så har du dem i en høy beholder og tar frem stavmikseren. Tilsett en klype flaksalt (hvis nøttene ikke er saltet fra før) og en spiseskje god olje. Kjør dette til en fin paste. Du bestemmer selv hvor grov du vil ha peanøttsmøret. Jeg liker det ganske glatt.

Artig, ikke sant?

Kanskje liker du disse også

Ingen Kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: