Helgekos: Brownie med nøtter og bringebær

Jeg smiler. Man blir glad av store mengder sjokolade.

Jeg fikk inspirasjon til denne kaken fra en kollega. Hun overrasket en annen kollega med brownies på bursdagen hans nettopp. Det var en slik brownie-kake med bringebær, pistasjenøtter og kokos. Herre min skaper! Så godt! Jeg måtte selvsagt spørre om oppskrift, men hun måtte innrømme at hun hadde brukt kakemiks fra Toro pga tidsnød. Men hun hadde stappet kaken full av godsaker slik at den fikk et særpreg. Særpreg, skal jeg si! Dette måtte også jeg lage, men jeg gikk for «ekte» ingredienser.

Slik lager du min brownie inspirert av den Bodil laget:

• 300 g demerara-sukker

• 3 store egg

• 250 g mørk sjokolade (min 70%) av god kvalitet)

• 60 g hvetemel

• 60 g kakaopulver

• 1 klype flaksalt

• 100 g smør

• 150 g økologisk kokosolje (extra virgin)

• En neve bringebær (frosne går fint)

• En neve valnøtter, grovhakket

• En neve pistasjenøtter, grovhakket

Nøtter, bringebær, sukker, kakao som jeg kjøpte inn i India og deilig sjokolade.
Nøtter, bringebær, sukker, kakao som jeg kjøpte inn i India og deilig sjokolade.
L1030940
Fritt for å slikke bollen!

Varm ovnen til 180 grader, varmluft.

Pisk sukker og egg til eggedosis. Smelt kokosolje, smør og sjokolade i en kjele.

Bland mel, kakaopulver, bakepulver og salt sammen eggedosisen. Så sper du med den flytende sjokolademassen.

Kle en form med bakepapir. Hell røren i formen og dryss nøtter og bringebær over. Trykk ned i røren. Sett i ovnen i ca 30 minutter.

Strø nøtter og bær over kaken.
Strø nøtter og bær over kaken.

Avkjøl kaken før du skjærer stykker av den og nyter!

God helg, alle sammen!

Og i samme slengen vil jeg takke for alle de fantastisk hyggelige tilbakemeldingen jeg fikk da jeg spurte dere her på bloggen «Hvem er dere og hva synes dere om bloggen min?» Jeg er ydmyk og rørt av alle de fantastiske tilbakemeldingne og setter utrolig stor pris på at derer tok dere tid til å sende meg en mail. You’re the best!

 

L1030974

Forrige

«The Money Meny»

Øl i København: Fire hippe og en Slow Beer

Neste

Legg igjen en kommentar