brød småretter

Guilty Pleasure: Grillede ostesmørbrød som egentlig ikke bør vises frem til noen

september 30, 2014

Dette er vel egentlig en rett i kategorien “Guilty Pleasure”. Det er ikke noe jeg serverer folk, heller noe jeg lager meg når jeg er fysen på noe godt på kveldstid og er alene hjemme. Kanskje ser jeg en dårlig jentefilm i tillegg. Kanskje har jeg til og med kosebukser på. Ohhhh, nå kom det frem mange ting som egentlig burde vært låst inn i hvelvet.

Jeg digger ostesmørbrød, og jeg lager dem ofte i vaffeljernet. Men noen ganger liker jeg dem grillet i ovnen med brød på en side. Da lager jeg slike som dette.

Start med å sette ovnen på full speaker og grillelementene på.

Jeg bruker godt landbrød. Skjær så mange skiver som du vil ha.

Jeg bruker to sorter ost. En vanlig type gulost (gjerne en som er litt lagret) og biter av blåskimmelost som jeg fordeler på skivene.

Så setter jeg dem i ovnen til de er grillet ferdig. Etterpå legger jeg litt god gele på toppen. Jeg bruker eplegelè, men rips, solbær eller rognebær går jo kjempefint. Bruk det du liker best.

Så nå er det bare å krype opp i sofaen og nyte.

Kanskje liker du disse også

4 Kommentarer

 • Svar Margrethe september 30, 2014 at 11:51 am

  Åh, nam, tror jeg også min ultimate guilty pleasure er ostesmørbrød! Det er jo så godt! Det er viktig med godt med ost, som du sier, men og i mine øye, en god ketchup til. Da er kvelden reddet 🙂

  • Svar helle's kitchen september 30, 2014 at 11:52 am

   Ja, eller sterk sennep. mmmmmm! Ostesmørbrød er bare helt konge!

  Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: