Gelé av prydepler

Dolgo heter eplene jeg fikk tak i på Bondens marked. De ser ut som plommer, og jeg som kun har tråkket på asfalt hele mitt liv, har aldri sett slike epler før. Det er prydepler som egner seg til sylting, får jeg høre fra representanten for Skott Gård, fordi de inneholder mye pektin. Jeg kan jo ikke sylte, så dette hørtes perfekt ut for meg. Enkelt og greit uten å tilsette masse ting fra pose.

Jeg veier opp eplene, som måler 500 g og skjærer dem, med skinnet på, i båter som jeg koker sammen 2 dl vann.

Når eplene er kokt ut har jeg dem over i et linklede og lar saften renne av. Det blir jo ikke mye saft fra så få epler, men det er helt fint. Vi er bare to i huset, og trenger ikke så mye.

Jeg koker opp saften (som er knallrød pga fargen på epleskallet). Det ser nesten syntetisk ut. Jeg heller på ca 150 g sukker og lar sukkeret løse seg opp. Så tilsetter jeg 1 stjerneanis og 1/2 kanelstang og lar dette trekke på lav varme. . Jeg tar gelétesten der jeg tar en stor dråpe på en tallerken og lar baksiden på en skje skille dråpen. Når den ikke vokser sammen er geléen ferdig kokt. Jeg fjerner krydderet og heller geléen over på sterile glass.

Det ble to små glass, og de smakte aldeles fantastisk!

Ferdig eplegelé
Ferdig eplegelé
Forrige

Gammeldags kantarellsuppe

Guilty Pleasure: Grillede ostesmørbrød som egentlig ikke bør vises frem til noen

Neste

Legg igjen en kommentar