Sjokoladeparadis i Gøteborg

Gøteborg har den fine konditorikulturen som du finner nedover i Europa. Folk sitter å koser seg med kaker og varm sjokolade. Det ser du ikke så mye av her i landet. Jeg husker fra min barndom i Trondheim at jeg og familien pleide å gå på Erichsens konditori som lå midt på Nordre (gågata), for å drikke ekte varm sjokolade med krem og spise det som het «Pottit» (kremkake på kakebunn med marsipanlokk og kakaostøv på toppen). Nå ligger det en Zara-butikk der Erichsens konditori pleide å ligge.

Men i Gøteborg kan de kunsten med konditori og godsaker. Kanold heter en berømt sjokoladebutikk som ligger i Södra Larmgatan 14. Der kan du få de lekreste konfekter og sukkertøy. Spesialiteten er «Gøteborg» som har et deilig dryss av havsalt på toppen. Jeanna Kanold tok over familiebedriften i 1998 og kalte den for Flickorna Kanold Choklad. Konfektene som lages av den deiligste kvalitetssjokolade, lages i kjelleren.

Du finner også en avdeling av Kanold i Saluhallen – Gøteborgs deilige mathall.

kanold
Rund sjokolade i midten er laget av gjeitost og pinjekjerner. En spesiell, men deilig kombinasjon. Konfekter øverst til høyre er den berømte «Gøteborg». Nederst til venstre er konfekt med hyllebærblomst.

 

Det nyeste tilskuddet til Kanolds sjokoladeparadis er Café Kanold som ligger på Grönsakstorget. Her kan du drikke den berømte varme sjokoladen som inneholder 70 prosent kakao. Den er fantastisk god og et måltid i seg selv. Kakeutvalget er imponerende og hvis du er her på morgenen kan du spise en lekker frokosbuffet. Fikk du lyst på deilig, varm sjokolade nå, kan jeg anbefale min som jeg lager med chili. Oppskrift her.

kanold3
Café Kanold
Forrige

Guilty Pleasure: Grillede ostesmørbrød som egentlig ikke bør vises frem til noen

«En trettimeters reise» og en suppe inspirert av filmen

Neste

Legg igjen en kommentar