Fristende bruschetta som i Italia

Ja, jeg vet det. Etter at jeg kom hjem fra Italia og Toscana, er jeg helt tullete med italiensk mat. Ikke så rart kanskje, for jeg synes italiensk mat er det beste i verden. Få råvarer, enkel utforming, maksimalt med smak!

Retten jeg har laget i dag er en enkel og veldig god klassiker: Bruschetta med tomater.

Slik lager du denne italienske gobiten:

Rist godt brød. Jeg brukte olivenbrød, men bruk gjerne landbrød.

Ha god extra virgin olivenolje over brødskivene. Ikke vær gnien.

Lag tomatsalaten ved å skjære gode og smakfulle tomater (grentomater eller cherrytomater) i små biter. Bland i en skål med mer olivenolje, flaksalt og masse frisk oregano (basilikum kan selvsagt brukes i stedet for). Ha en stor mengde av tomatsalaten på brødskivene og kvern litt sort pepper over.

Jeg liker å ha bøffel-mozzarella til for et mer mettende måltid. Det passer i alle fall godt når du skal ha dette som en lunsjrett.

Disse tomat-bruschettaene passer kjempefint til et glass rosévin. Ah! Smak av sol!

Forrige

Den lille slakteren i Greve in Chianti, et glass på torget og en villsvinrett til lunsj

Pizza med vodkasaus

Neste

Legg igjen en kommentar