En kulinarisk oase

Nord på Mauritius ligger en ærverdig bygning i kolonistil. Stedet heter Château Labourdonnais og er kjent for romproduksjon og dyrking av økologiske råvarer.

I den flotte hagen har den venetianske kokken, Fabio De Poli startet opp restauranten La Table De Château. Maten er moderne mauritisk i sesong. De økologiske råvarene er for det meste fra eiendommen og han bruker selvsagt rom og sukkerrør-lake fra rommeriet.

Jeg var så heldig å møte kjøkkensjefen og spise en fantastisk lunsj. Det var en ubeskrivelig deilig opplevelse.

Mauritisk mat er en blanding av indisk, kinesisk, afrikansk og fransk mat. Miks dette med en italiensk kokk, og du har et herlig utgangspunkt for et spennede kjøkken.

Når du er ferdig med måltidet kan du velge å ta en omvisning på rommeriet eller smake rom i smaksavdelingen – eller du kan slappe av under en svalende palme i den flotte hagen på området. (foto: Erik Valebrokk)

Château Labourdonnais.
Château Labourdonnais.
Ubeskrivelig nytelse: Smoked marlin (røkt marlin-fisk) ravioli i en nydelig saus. Denne retten kunne jeg ha spist som hovedrett. Det er faktisk mulig, for retten kommer i sympatiske to forskjellige størrelser.
Ubeskrivelig nytelse: Smoked marlin- (røkt marlin-fisk) ravioli i en nydelig saus. Denne retten kunne jeg ha spist som hovedrett. Det er faktisk mulig, for retten kommer i sympatiske to forskjellige størrelser.
Friske vårruller med egg, kylling, mint og glassnudler, servert med en frisk mango- og gulrotsalat.
Friske vårruller med egg, kylling, mint og glassnudler, servert med en utsøkt mango- og gulrotsalat.
krabbebisque med kokosmelk servert med ravioli fylt med reker og asparges. Nam!
krabbebisque med kokosmelk servert med ravioli fylt med reker og asparges. Nam!
perfekt lokal fisk penlet med sukkerlake fra romfabrikken, ingefær og tamarin servert med rotfruktchips og wokede grønnsaker
perfekt lokal fisk penlet med sukkerrør-lake fra romfabrikken, ingefær og tamarin servert med rotfruktchips og wokede grønnsaker
Tørr lammecurry - en mauritiisk spesialitet servert med indisk papadam, mango og sort linsegryte.
Tørr lammecurry med brødkrutonger – en mauritiisk spesialitet servert med indisk papadam, mango, ris og sort linsegryte.
Crumble med rom-iskrem og vanilje-sabayon.
Crumble med rom-iskrem og vanilje-sabayon.
Jorbær-cappuccio med pistasjis og mascarponekrem. En sann fest!
Jorbær-cappuccio med pistasjis og mascarponekrem. En sann fest!
Fabio og meg.
Fabio og meg.
Forrige

Ytrefilet av hjort med potetfondant, grantateplesaus og rødbetechips

Grillet indrefilet av elg med spennede tilbehør

Neste

Legg igjen en kommentar