Annonse
dessert Dubai pressetur

Desserttaco, unicorn-fries og andre absurde mattrender

mai 8, 2018
L1400022 1080x720 - Desserttaco, unicorn-fries og andre absurde mattrender

Dubai Food Festival er et årlig arrangement som går over flere uker. Festivalen foregår på mange steder i byen, på hoteller og restauranter. Men selve festivalområdet finner du på Etisalat Beach Canteen.

L1390957 1080x770 - Desserttaco, unicorn-fries og andre absurde mattrenderDa jeg gikk rundt og kikket på spisestedene slo det meg hvor mange som satset på trendretter som jeg bare har lest om, aldri prøvd.

L1390987 1080x720 - Desserttaco, unicorn-fries og andre absurde mattrender

Arabisk kaffe

Åpenbart finner man kaffesteder. Det skulle bare mangle. Alt fra arabisk kaffe smaksatt med kardemommekapsler, rosevann og safran til tonic espresso.

Men også også butterbeer (Harry Potter-drikken), ekte indisk chai, charcoal lemonade, cold brew te og matcha latte var representert.

L1400031 1080x710 - Desserttaco, unicorn-fries og andre absurde mattrender

Indisk chai

Hos The Inventing Room, en science-lab dessert bar fikk jeg hakeslepp. De hadde nitrogeniskrem. Ikke noe nytt med det. Men de hadde altså noen desserter som jeg aldri har satt maken til og det var især desserttacoen, Mexican Fried Ice Cream Taco som fikk meg til å nesten falle av stolen.

L1390959 1080x720 - Desserttaco, unicorn-fries og andre absurde mattrenderAlle ingredienser er helt naturlige. De bruker ikke noe syntetisk. Iskremen var laget med flytende nitrogen og den var silkemyk og smakte av herlig salt karamell. Iskulene var rullet i stekte kakesmuler med kanelsmak. Selve tacoskellet var laget av isvaffel-røre og dyppet i sjokolade. På toppen lå nitrofrossen krem og salt karamellsaus. Ai, ai, ai!

L1390972 1080x720 - Desserttaco, unicorn-fries og andre absurde mattrender

Dessert-taco

Desserttacos er spådd å bli en stor mattrend i 2018 og jeg stemmer med begge hender for at flere starter med denne trenden. Klart at man kan lage desserttaco! Jeg har også laget dessert-taco, og oppskrift kommer snart på bloggen.

L1400015 1080x720 - Desserttaco, unicorn-fries og andre absurde mattrender

Poke på Poke Poke

Helt unøytralt sett har jeg også skrevet om at Poke fremdeles kommer til å være en mattrend. Jeg har sluppet bok om matretten i år (Poke! Fargerik gatemat fra Hawaii), så jeg skal ikke si så mye annet enn å oppfordre deg til å kjøpe boken, selvsagt…

Poke var godt representert på Dubai Food Fest. Poke Poke hadde et genialt konsept der du kunne sette sammen din egen poke bowl. Du valgte alt fra base, fisk, saus og topping.

L1400022 1080x720 - Desserttaco, unicorn-fries og andre absurde mattrender

Unicorn Fries

Et av de aller mest spennende bodene på matfestivalen var Roux in a box. Her kunne du f.eks bestille Ramen Rolls. Men det var utvalget deres med fries som fikk meg til å steile! Hva sier du til Sweet Potato Fries med marshmallows? Eller hva med Unicorn Fries – fries med flerfarget trøffelmajones. Og da snakker vi rosa og blå farge, altså…
L1390996 1080x668 - Desserttaco, unicorn-fries og andre absurde mattrender
Over 200 forskjellige nasjonaliteter bor i Dubai. Det gjør byen til en spennende by, rent kulinarisk. Hvert år, i anledning festivalen, stemmes en “Hidden gem” frem. Dette er en ekte og lokal restaurant som har imponert byens lokalbefolkning og som viser hva Dubai kan tilby av gode spisesteder til en rimelig penge.

Da jeg besøkte festivalen for to år siden besøkte jeg fire Hidden Gems på en kveld. Det er ikke hver dag man kan skryte å ha spist iransk, irakisk, koreansk og japansk mat på en og samme kveld! Les om denne opplevelsen her.

L1400406 1080x720 - Desserttaco, unicorn-fries og andre absurde mattrender

Fisk- og skalldyrdisken på Fish Hut.

Årets Hidden Gem er Fish Hut – en fabelaktig fiskerestarant som du kan lese mer om her.

Til info: Jeg har vært i Dubai i regi av Visit Dubai.

Kanskje liker du disse også

1 Kommentar

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: