Dessert-taco

Jeg ble så inspirert etter å ha vært på matfestival i Dubai i vinter. Der fikk jeg nemlig dessert-taco! Og for en fantastisk idé det er!

Det måtte jeg selvsagt lage selv. Hvordan lager man taco-skjellene? Jo, krumkaker, selvsagt! Du har sikkert også et jern som støver ned resten av året etter at det har vært i bruk i jula, har du ikke?

Slik er det her i huset. Jeg elsker krumkaker og endelig har jeg funnet en måte å bruke oppskriften på uten av det må være juletre i stua og ribbe i ovnen.

Litt søl, men mest gøy!

Slik lager du krumkakene:

3 store egg

200 g sukker

200 g smeltet smør

1 ts kardemomme

3 ss kaldt vann

200 g hvetemel

Smelt smør og pisk eggedosis. Bland tørre elementer i eggedosisen og spe med vann og smør. Stek i krumkakejern og bøy hver krumkake over en boks eller noe som vil gi den riktige tacoskjell-formen.

Form tacoskjellene.

Hva serverer jeg i tacoen? Jo, jordbærsalsa, iskrem, mynteblader, sistede hasselnøtter, whiskykaramell og pisket krem.

Jeg velger sjokoladeis og vaniljeis, men egentlig er vaniljeis bra nok, for da kan du tilsette alle de andre smakene og de kommer til sin rett. Sjokoladeiskrem laget av Valrhona-sjokolade ble kanskje litt mye.

Når det er sagt: Du kan jo putte akkurat det du vil i en dessert-taco. Gjør som du gjør når du spiser taco på fredager: Sett frem skåler med litt av hvert, så kan folk putte sine favoritter i tacoen.

Jordbærsalsa: Del jordbær i små terninger. Kok opp 1 dl vann, 3 ss sukker, 1 stjerneanis og skalken på en sitron. Kok opp og avkjøl helt. Sil av og legg jordbærterningene i laken. La ligge en times tid før servering.

Ristede hasselnøtter: Legg en stor neve hasselnøtter på et brett og sett i ovnen på 150 grader i ca 10 minutter. Gni av skallet på nøttene når du ser at skallet har «sprukket». Grovhakk nøttene.

Whiskykaramell: Smelt 2 dl sukker i en kjele. Gjør dette forsiktig slik at sukkeret ikke brenner seg. Sukkeret skal være gyllent og flytende når du tilsetter 2 ss smør. Rør inn og hell på 4 cl skotsk whisky. Jeg brukte Talsiker Storm og den er jaggu røykfull! Du kan selvsagt bruke en annen whisky.
Når du har helt på whiskyen er det viktig at alkoholen damper bort. Det er smaken du skal ha, ikke alkoholen. La karamellen tykne og sett den til side.

Slik monterer du tacoen: Legg et par iskuler i bunnen på tacoskjellene. Jobb fort slik at ting ikke smelter. Tilsett litt av de deilige jordbærene (ikke laken). Legg på en klatt pisket krem, strø over nøtter og hell litt karamell over. Pynt med mynteblader og server straks.

Ja da. De kan spises med hendene. I alle fall til alt går i knas – slik det ofte gjør med taco.

Forrige

Danmark rundt med tog. Siste stopp: Aalborg og Skagen

Nye takter i Frognerparken

Neste

Legg igjen en kommentar