Nye takter i Frognerparken

«Hagen» min heter Frognerparken. I mangel av hage der jeg bor er det denne kulturskatten jeg tyr til når jeg trenger grønt gress og trær. Parken med de fantastiske Vigelandsstatuene er unik!

Frognerparken har aldri hatt spesielt gode spisesteder. Herregårdskroen er og blir et fantastisk sted å sitte å drikke vin eller øl. Det finnes ikke maken til sted i Oslo. Men når det kommer til maten er det ok, og ikke så mye mer enn det. Dog skal det sies at vi testet signaturburgeren deres og en av pizzaene deres forleden dag og de var mer enn godkjent.

Herregårdskroen. Gå dit for en øl.  Maten er helt ok, men ikke mer enn det.

Selve burgeren var litt vel karbonade-aktig, men tilbehøret var veldig godt. Pizzaen var et stort hopp opp fra i fjor.

Anne  på landet

Men nå til naboen! Den lille kaféen som ligger rett før du går over skulpturbroen har vært en skam i mange, mange år. Det har aldri vært noe der som kunne forsvare å sette seg ned for en kaffe eller et glass øl eller vin.

Det siste året har stedet til og med vært stengt. Erik og jeg har gang på gang gått forbi og tenkt «her må det da gå an å åpne noe ordentlig?» «Til og med på vinterstid?». Sånn har det faktisk blitt. Takk og pris!

Anne på landet – kjent for den nostalgiske food trucken som du muligens har sett på festivaler eller i byen, har startet opp cafédrift i det lille hvite huset i Frognerparken.

Det er Bendik Romstad og Anne Gravingen som står bak Anne på landet. De har tre food trucks og café i Hvervenbukta.

Anne på landet åpnet for to dager siden i Frognerparken. De har foreløpig kun åpent til klokken 18:00, men ser på muligheten for å holde lenger åpent i helgene. De har en økologisk profil og derfor er både mat og drikke så naturlig fremstil som mulig. Det vil si økologisk vin som heller mot naturvin samt økologisk øl.

Da Erik og jeg var innom i går var de i ferd med å stenge for dagen, og derfor fikk vi ikke prøvd deres fristende lammepølsene (hjemmelaget selvsagt) som de serverer med potetmos og fennikelslaw.
Frognerparken er et sted der det ferdes mange turister, og gledelig er det at man endelig kan tilby noe bra til de som besøker parken.

Jeg er sikker på at Anne på landets rømmegrøt kommer til å få bein å gå på. Du skal faktisk gå langt før du kan få noe typisk norsk å spise i dette området.

Bordene inne i caféen.

Caféen skal som nevnt ha helårsdrift og jeg gleder meg til å sitte ved et av de trivelige bordene inne når høsten kommer. Men først er det tid for sommer og da er det deres hjemmelaget rabarbraslush med og uten alkohol som jeg skal prøve.

Les mer: Guide over gode steder på Frogner

Forrige

Dessert-taco

Kvinnene reddet cava-produksjonen. Nå er Freixenet verdens største cava-produsent

Neste

Legg igjen en kommentar