Dansk kyllingsalat på moderne vis

En dansk klassiker og min min personlige favoritt av pålegg til danske smørrebrød.

Du kan bruke ferdigstekt kylling til dette, eller gjøre slik jeg gjør det for det saftigste resultatet:

Jeg koker en kylling i vann med purre, løk, selleri, gulrot, salt, pepper og laurbær. Da får jeg i tillegg verdens beste kraft som jeg kan bruke til suppe senere. To middager ut av en hel kylling, altså.

Men du kan gjøre dette mye enklere også. Sous vide et kyllingbryst enkelt med termometer og en gryte vann. Du får verdens saftigste kylling. Klikk her for fremgangsmåte.
Jeg bruker ikke hvite, hermetiserte asparges i oppskriften, som det egentlig skal være. Jeg synes konsistensen på aspargesen er sleip og tilfører ikke retten noe av interesse. Men du velger selv.
Uansett hva du velger, så gjør du nå dette:
Kjøtt fra en stekt/kokt kylling skjæres i fine terninger. I en bolle blander du 1 dl majones (lag den selv, da. Superenkelt), 1-2 ss sitronsaft, litt salt og kvernet pepper, samt 1 ts karripulver. Hakk 2 ss frisk timian og tilsett.
2 grønne eller gule epler skrelles og skjæres i små biter og blandes med kylling og dressing. Smak til med mer sitron eller litt sukker hvis du synes den er for syrlig. Pynt med timianblader og epleskiver. Denne salaten passer godt på lyst brød.

Du kan hakke noen sylteagurker å blande i for å få en deilig syrlig spiss på retten, men dette velger du helt selv.

En skive sprøstekt bacon på toppen smaker fabelaktig til.

 

Forrige

Paradis for den søte tann

Koreansk chilikrabbe

Neste

Legg igjen en kommentar