Koreansk chilikrabbe

Har fått litt dilla på koreanske smaker etter at jeg var på den koreanske restauranten Gangnam nylig. Og jeg har dilla på krabbe. Jeg skulle kose meg med alene-hjemme-middag forleden, men det ente opp med at Erik spiste store deler av middagen min, for han kom hjem tidligere enn planlagt og han digget retten. Hyggelig, det altså. I Singapore har jeg spist pepperkrabbe (ja, jeg har til og med laget peppersjøkreps her hjemme), og det er noe av det beste jeg vet, men denne har nå kommet opp på sidelinjen og utfordrer pepperkrabben…

Jeg brukte en hel kokt krabbe til retten, men du kan bruke krabbeklør hvis du bare vil ha det hvite kjøttet. Det beste er selvsagt å bruke rå krabbe, men man må jo ta det man får.

Start med å rive av beina på krabben. Knekk dem lett med en skalldyrsknekker eller en hammer. Det er viktig at smakene trenger inn til krabbekjøttet. Gjør det samme med klørne. Så deler du krabben i to over skallet og tar ut selve huset på krabben. Jeg kaster gjeller og pave. Se her hvordan du deler en krabbe.

Så blander jeg sausen.

• Jeg bruker 2 ts soyabean paste. Dette får du i asiatiske butikker. Miso er det japanske alternativet.

• Mål opp 2 ts red chili paste og bland.

• Så tilsetter du 2 ss mirin eller honning.

• Riv 1 ss fersk ingefær og press 2 fedd hvitløk.

• Tilsett 3-4 ss soyasaus

• 1 ts sesamolje.

Bland sammen og tilsett 4 ss kaldt vann.

I en wokpanne eller en vanlig panne varmer du sausen og har krabbestykkene opp i pannen. Bland forsiktig noen minutter til krabben er blitt varm, og server med en gang. Hakk masse grønn chili og korianderblader og dryss over retten.

Jeg drakk en helt fantastisk hvitvin til retten. En billig New Zealandsk sauvingnon blanc som het Squealing Pig.

Så nå er det bare å brette opp ermene og ta av seg finskjorta og spise med fingrene. Husk skalldyrgaffel for å få ut alt det deilige kjøttet fra krabbehuset og beina.

DSCF0351
Deilig og sterkt.

IMG_3838

Forrige

Dansk kyllingsalat på moderne vis

Lettsaltet torsk med kantareller, sommerkål, spekeskinke og hasselnøtter

Neste

Legg igjen en kommentar