Basilikumpizza med søte tomater

Som du helt sikkert har fått med deg, elsker jeg pizza! Det er den perfekte fastfood. Jeg lager det ofte til middag og gjerne i en vegetarversjon. Ikke fordi at det må være vegetar, men jeg synes ofte at pizza er best med kun grønnsaker og ost. Jeg testet ut en ny måte og smakssette pizzaen på her forleden: I stedet for å ha basilikum på pizzaen i løs form, blandet jeg den med mozzarellaen før jeg stekte pizzaen. Det ble vanvittig godt fordi basilikumen, som er ganske pepperaktig og sterk på smak, ble utblandet med osten og ga en nydelig mild smak og fin vårfarge til pizzaen min.

Start med deigen:

Deigen til to porsjonspizza:

1/2 pose tørrgjær røres ut i 2 dl vann

1 klype flaksalt

1 klype sukker

1 ss olivenolje

så sper du med like deler av italiensk pizzamel (tipo 00) og italiensk semolinamel. Kna godt og elt noen minutter før du lar deigen heve så lenge du kan. Gjerne flere timer. Kjevle deigen tynt.

L1110657

Så tar du en mozarellaball (slike du får kjøpt i pose som ligger i væske).

Riv den opp i en høy beholder og dryss over en klype flaksalt. Tilsett en neve basilikumblader. Kjør dette med stavmikser eller blender til ostemassen er lysegrønn. Sett til side.

L1110666

Riv noen skiver vanlig gulost med den styrken du selv foretrekker.

Ta en gren med små cherrytomater. Skjær tomatene i 3-4 skiver hver. Rist av frøene og legg på et stykke kjøkkenpapir. Det lønner seg å få bort så mye av fuktigheten fra tomatene som mulig ellers kan pizzaen bli litt bløt.

Kjevl ut deigen og legg på vanlig ost, basilikumsost, tomateskiver og hell over litt god olivenolje. Pepre og dryss litt flaksalt over. Sett i ovnen til pizzaen er sprø og gyllen. Nå har du en deilig vårpizza med nydelig mild smak av basilikum og søte tomater.

L1110671

Forrige

Jeg er Taras nye blogger!

Koldskål – barndomsminner i en liten bolle

Neste

10 kommentarer om “Basilikumpizza med søte tomater”

 1. Denne oppskriften må prøves :)! Men hvor får man kjøpt semolinamel? Ser det kanskje er mulig å få tak i Tipo 00 på Meny. Kan jeg bruke bare, det evt blande med annet mel om jeg ikke får tak i semolina?

  Svar
  • Hei Lise!
   Større Menybutikker har alt av spesial-pizzamel. Både Tipo 00 og Semolina. Men du kan selvsagt brukte helt vanlig hvetemel også. No problem! Lykke til med pizzabakingen! Gled deg, for denne er en skikkelig go’bit!

   Svar
 2. Ja, den ble skikkelig god! Falt i smak hos både twinsen, «sweet fifteen X 2», og eksmann.
  Dessuten så fin å se på! Pen mat er minsanten ikke å forakte.

  Svar
  • Så herlig å høre! Ja, den er skikkelig fin og grønn! Og det beste med den er at basilikumsmaken er jevnt fordelt utover hele pizzaen uten at den blir for kraftig, slik basilikum fort kan bli. God søndag!

   Svar
  • Hei! Beklager sent svar. Har vært en snartur i Sverige. Når det gjelder mel må du bare spe på med melet til du har en fin deig. Med 2 dl vann må du nok regne med dobbel mengde mel, altså 4 dl. Sansynligvis litt til også:) Lykke til!

   Svar

Legg igjen en kommentar