Bakte grønnsaker og en soppsaus til å dø for

Synes du det er vanskelig å finne på spennende tilbehør til middagen? Jeg kan garantere deg at du vil like denne metoden å tilberede grønnsaker på. Det smakte fantastisk til et stykke ytrefilet av hjort som jeg hadde, men helt sikkert til fisk eller annet kjøtt også. Jeg lagde en kremete steinsoppsaus til som knyttet hele retten sammen. Jeg anbefaler deg på det varmeste å prøve denne også.

Kjøttet: Du kan bruke elg, hjort eller reinsdyr. Biff, indrefilet, ytrefilet eller hva du vil. Jeg brukte hjort kjøpt på Bondens Marked. Hjortekjøttet saltet og pepret jeg  før jeg stekte det i pannen med smør og litt nøytral olje. Jeg strødde også over litt tørket rosmarin. Kjøttet etterstekte jeg i ovnen til jeg oppnådde ønsket temperatur. Det er viktig å la kjøttet hvile før du skjærer det i skiver.

Ovnsbakte grønnsaker.
Ovnsbakte grønnsaker.

Grønnsakene: Bruk persillerot, rødbeter, poteter, gulrøtter, jordskokk og hele hvitløksfedd. Skrell og skjær i terninger ca 2 x 2 cm størrelse. Legg utover et stekebrett. Skjær også terninger av røkt sideflesk eller godt bacon og legg inn i mellom grønnsaksterningene. Legg på et par kvister rosmarin også. Så drysser du litt god olivenolje over og godt salt, pepper og bittelitt sukker. Sett i forvarmet ovn på 200 grader. Etter 20 minutter snur du terningene og steker videre i ca 20 minutter, eller til du er fornøyd med resultatet.. Ha under grillen et par minutter hvis du ikke har fått fin stekeskorpe. Hell over litt mer god olivenolje.

Steinsoppsaus til 4 personer: Vann ut tørket steinsopp i en bolle med vann. La soppen ligge i ca 15 minutter. Stek så soppen i smør, salt og pepper til den er fin og gyllen. Så heller du over en shot med dessertvin eller portvin. Kok opp og la alkoholen fordampe. Hell så på 2 dl kyllingkraft. (du kan godt bruke litt av den deilig soppkraften fra vannet soppen ble vannet ut i). Kok opp og tilsett 2 dl kremfløte. Smak til og tilsett 2 ss smør. Jevn sausen etter ønsket tykkelse. Smak til med sitronsaft for å balansere sausen.

DSCF5820

Forrige

Moderne Bloody Mary – den sunneste drinken

Mini-medisterboller med epleketchup

Neste

Legg igjen en kommentar