Moderne Bloody Mary – den sunneste drinken

Nå får jeg nok avholdsfolket på nakken, for drinken inneholder alkohol. Klart du kan lage den som en Virgin (uten alkohol), men jeg driver ikke med slikt. Det får være opp til deg.

Du kjenner sikkert klassikeren Bloody Mary. En legendarisk drink basert på tomatjuice og vodka. Jeg elsker den, og drinken er den perfekte dagen-der-på-drikken, fordi den inneholder så mange grønnsaker og litt alkohol til å roe nervene. Herregud, nå høres jeg ut som en skikkelig alkis. Sannheten er at jeg aldri har drukket den til frokost.

Min supersunne Bloody Mary.
Min supersunne Bloody Mary.

Jeg har en morsom historie om Bloody Mary. Den ble nemlig oppfunnet i Harry’s New York Bar i Paris. Der var Erik og jeg på vår første Paristur sammen for mange, mange år siden. Baren er skikkelig sliten og ligger gjemt i en sidegate. Jeg tror Erik bestilte et glass vin, mens jeg ba om en Cola. Bartenderen ble fly forbannet og sa tørt: «This is a bar for serious drinkers». Akkurat! Da ble det en øl på meg. Hadde jeg visst at dette var fødestedet for Bloody Mary hadde jeg selvsagt bestilt det. Men det får bli en annen gang. På det tidspunktet i livet var vi ikke klare for å gå på bar midt på dagen og drikke brennevin. Nå er storyen en helt annen.

Bloody Mary-Kurs i Cape Town.
Bloody Mary-Kurs i Cape Town.

 

Her skal vi blande Bloody Mary.
Her skal vi blande Bloody Mary.

 

Jeg deltok på et Bloody Mary-kurs i regi av Ketel One (Vodka-produsent) da jeg var i Cape Town tidligere denne høsten. Anledningen var World Class 2015 – verdensmesterskapet i bartenderkunst. På kurset fikk vi leke oss med den klassiske Bloody Mary-oppskriften. Vi fikk vite at vi kunne forandre basen fra tomatjuice til en annen type juice, men at drinken må balanseres med den riktige mengde syre, krydder og fyldighet. Jeg lagde en drink basert på rødbeter og gulrot, sitrus og masse ingefær og pepper. Jeg fikk skikkelig skryt for kombinasjonen jeg hadde valgt, og har derfor gått litt videre i eksperimenteringen og kommet opp med min egen Bloody Mary. Det er en skikkelig sunn drink fordi den består av friske grønnsaker. Og juicing er jo så in, så denne må da være perfekt for helse- og treningsfolket og andre som ikke vil pakke drinken sin inn i sukkervann, for det er mye sukker i mange av drinkene du får kjøpt på byen, vær klar over det.

Min supersunne Bloody Mary lager du slik:

Til 2 personer.

Du juicer dette:

 • 3 gulrøtter
 • 3 selleristenger uten busk
 • 5 cl ingefærjuice
 • 1 medium rødbete (rå selvsagt)
 • saften av 1 sitron
 • Bland dette med 5 cl Ketel One-vodka og en klype flaksalt.
 • Et par drag med sort pepper over samt 1/2 ts finrevet pepperrot. Det gir punch til drinken.
 • Server med en selleristang og masse isbiter.

Har du lyst til å lage en klassisk Bloody Mary? Her er oppskriften til en drink:

 • 5 cl Ketel One Vodka
 • 9 cl tomato juice
 • 2 cl Harveys Bristol Cream
 • 8 dråper Tabasco
 • 4 dasher Worcestershire Sauce
 • 2 klyper selleri-salt
 • 2 drag svart pepper
 • 2 ringer gul paprika, finhakket.
 • Selleristang i glasset.
 • Masse isbiter
  Jeg kan anbefale å bytte ut selleristangen med agurksive. Det smaker veldig godt.
Forrige

Eplemuffin med rømmekrem

Bakte grønnsaker og en soppsaus til å dø for

Neste

Legg igjen en kommentar