Mini-medisterboller med epleketchup

Som tidligere skrevet, arrangerte jeg og Erik julaften for gode venner i oktober. Koko? Veldig hyggelig altså. Det er en årlig tradisjon vi har sammen med gode venner. I år er temaet streetfood, og første rett var hjemmegravet laks med sitronkrem. Andre rett var lammetaco. Oppskrifter får du ved å trykke på navnene.

Tredje rett var Eriks kreasjon. Det var medisterkaker med epleketchup. De fikk bein å gå på, kan jeg si deg. Ekstrabestillinger kom på løpende bånd fra gjestene.

Du lager denne utrolig smakfulle fingermaten slik:

Medisterkakene:

750 g medisterdeig av god kvalitet. (Støm Larsen har medisterdeig hele året)

1 stort egg

salt, pepper, revet muskattnøtt. Lag en testbolle og stek den og sjekk om det er nok krydder.

Innmaten på et lyst rundstykke rives ut og legges i en bolle. Dynk med melk (maks 1 dl). Bland sammen og form til små ping-pongballer. Stek i pannen og etterstek i ovnen på 110 grader i 15 minutter.

Epleketchup:

3 syrlige, norske epler

1/2 vaniljestang

½ dl epleeddik

1 dl vann

skall fra 1/4sitron

4 ss sukker

L1170838

Skrell eplene og del dem i terninger og ha i en gryte med vannet og de andre ingrediensene. Vaniljestangen deler du i to på langs. Kok opp og la dette småkoke i ca 20 minutter under lokk. Ta ut vaniljestangen og kjør resten til en fin saus med en stavmikser. Kjøl ned og ha sausen over i en spruteflaske eller en skål.

Server medsiterbollene ved å spøyte litt epleketchup på et brett og sett kjøttbollen på toppen. Pynt med en liten eplebit og et timianblad. Server med ekstra epleketchup i fancy spruteflaske.

Forrige

Bakte grønnsaker og en soppsaus til å dø for

Asiatisk gin og tonic

Neste

Legg igjen en kommentar