Viltboller med pasta, tomat- og paprikasaus og et deilig ostelokk

Jeg har tidligere fortalt at jeg går på et ayurvedisk kosthold. Ikke noe hokus-pokus med det, men jeg må begrense inntak av bl.a rødt kjøtt. Da må man tenke kreativt. Vilt er i kategorien hvit kjøtt fordi det inneholder veldig viktige vitaminer og mineraler. Heldigvis er det enkelt å få tak i deilig viltkjøtt på Bondens Marked. Jeg kjøpte en pakke hjortekjøttdeig sist jeg var der. Dette er skikkelig magert kjøtt, og steker du bollene uten å blande noe i dem, vil de bli steinharde. Jeg blandet diverse godsaker i deigen, og de ble skikkelig gode. Sausen ville jeg ikke ha så syrlig, så derfor hadde jeg halvt om halvt med paprika og tomat. Ostelokket på toppen er som «rosinen i pølsen». Aldri feil!

Slik lager du min ovnsrett med hjorteboller, pasta og deilig saus.

400 g kvernet viltkjøtt (elg, hjort, reinsdyr..)

1 fint rundstykke fra super’n eller 2 skiver daggammelt, lyst brød

1 liten løk

1 dl melk

1 ss hakket rosmarin eller timian

salt og pepper

Brød, løk, krydder og urter
Brød, løk, krydder og urter
Stek kjøttbollene i en panne.
Stek kjøttbollene i en panne.

I en blender kverner du brødet og løken. Tilsett krydder og urter og kvern videre. Dette blander du sammen med melk og kjøttdeig. Form golfball-størrelser og stek i nøytral olje. Ikke stek dem ferdig, men bare sørg for å få litt farge på hinnen.

Tomat- og paprikasausen:

Ha to smakspaprika (de lange) i en blender (fjern stilk og kjernehus) og lag en puré. Tilsett 1 ss tomatpuré, 1 ts chipotlepulver (evt røkt paprikapulver i stedet for) og en boks kvalitetstomater og kjør til en fin saus. Ha over i en gryte og kok opp. Tilsett 2 dl vann, litt sukker, salt og pepper. Sett på lokk og kok i 20 minutter.

Pastaskruer eller små pastarør forkokes i fem minutter. Hell av vannet og legg pastaen i bunnen av en ildfast form. Hell over sausen og legg kjøttbollene i formen. Riv 1 «ball» mozzarella over og masse revet parmesan. Sett i ovnen på 200 grader i 20 minutter. Server med grønn salat til eller med godt brød.

 

Forrige

Ovnstekt kylling med sitron, oliven og rosmarin

På middag med lakriskongen

Neste

Legg igjen en kommentar