Vi gjør det beste ut av karantenelivet

Nå har vi sittet hjemme i karantene i over en uke. Det går greit selv om man ikke får rørt seg så mye (les: ingenting). Vi kunne selvsagt trent på stuegulvet, men det blir litt bratt når vi, for det første: Ikke er vant til å trene, og for det andre: Er småsjuke. Derfor har hverdagen vår vært uten trening. Vi står opp tidlig. Setter oss på hjemmekontoret slik vi pleier og så går dagen med det vi har av jobb og matlaging. Jeg skulle vært ute med kunde og laget mat til en kampanje. Fordi jeg er i karantene har jeg ikke kunnet gjøre jobben og det har kostet meg enormt mange tusen kroner. I går skulle vi også ha reist til Mauritius der jeg også hadde solgt inn flere saker. Tapt inntekt også der. Shanghai skulle vi til før påske. Av åpenbare årsaker er også den turen avlyst. To saker solgt inn derfra. Tapt inntekt der også. Coronasituasjonen har altså store økonomiske konsekvenser for meg og andre.

Men opp i det fortvilende har jeg også fått landet noen kontrakter og oppdrag. Med en gang jeg er ute av karantene kan jeg sette i gang med spennende prosjekter. Dette er svært gledelig.

Før vi dro til Sør-Afrika sa jeg til Erik: «Ah, gleder meg til vi en dag kan ha en hel dag der vi ikke gjør noe som helst». Det har vært et par år med ekstremt mye jobbing og reising, og de få fridagene vi har unnet oss har hengt høyt. Vi håpet vi kunne få en slik dag i påsken. Men med coronasituasjonen kom denne dagen før vi ante. Og vi har hatt godt av det. Vi har hatt daffe dager tross litt jobbing hver dag. Det har faktisk vært helt topp.

I karantenereglementet står det at man kan gå tur ute hvis man holder avstand til folk. Vi bor midt i byen og har valgt å ikke gå ut denne uken fordi det er vanskelig å unngå folk pluss at vi har vært småsyke. Vi vet ikke hva som feiler oss. Sansynligvis er det bare en forkjølelse, men vi tar ingen sjanser. For vår og andres skyld.

Hvordan har livet i karantene vært? Vi koser oss med MasterChef Australia. Dette er den eneste matkonkurransen på tv som er verdt å se. Nå er det finale straks og vi gleder oss. Vi har også begynt å se «The Outsider» på HBO, men den er så jækla skummel så den ser vi bare når det er lyst. LOL! Superspennende og veldig usannsynlig, men kul. Se den!

Vi har innført regler i gården der vi bor. For å begrense at flest mulig kommer og går i oppgangene (pga potensiell smittefare) stiller naboene opp for hverandre. Torstein og Anne Grete i etasjen under oss handler inn for oss, setter posene utenfor døren og så vippser vi penger. Supert opplegg. Vi har også stor nytte av de fantastiske gutta på Juels 33 som har byens flotteste utvalg av grønnsaker, blandevann (beste utvalget av tonic i by’n), pasta, nøtter, sjokkis osv. De kjører varer gratis hjem til deg.
Vi har også bestilt fra Annis Pølsemakeri i mathallen. Du kan bestille på nett og så kjører de varene hjem til deg mot et tillegg i prisen. Fantastisk.

varer fra Annis.

Men det er ikke alle steder man kan bestille og få varene på dagen. Kolonial.no har ca en ukes leveringstid nå og dyrket.no har også noe ventetid. Det betyr at man er dønn avhengig av at folk stiller opp. Vi har heldigvis hatt mange som har tilbudt seg å hjelpe oss og det er så verdifullt. Plutselig trenger man å hente noe på posten eller vinbestillinger på polet. Man må prøve å fordele oppdragene på forskjellige folk.
Er du frisk og ikke i karantene? Tilby deg å hjelpe. Det er bruk for alle i disse tider. Bry deg og vær raus! Og du ikke kan stille opp, så ring noen som sitter i karantene. Vi har fått koselige telefoner denne uken og det varmer skikkelig. Vi er ikke ute blant folk og det å høre andre stemmer enn sin egen eller den du deler karantene med er gull.

Vi er ute av karantene fredag og da skal vi jaggu sørge for å stille opp for noen som trenger det. Noe annet ville vært helt fjernt.

Vi har spist godt denne uken. Fryseren er endevendt og vi har brukt noe av det som ligger der. Det er mer igjen og vi kommer ikke til å lide noen nød neste uke heller. I skuffer og skap har vi funnet en del ting som fremdeles er innafor på datostemplingen og noe vi venter med til det virkelig er nød (og det blir det ikke). Utrolig mye rart man kjøper med seg hjem fra reiser, må jeg si.

Burger og speilegg. Enkelt og godt.

Vi startet karantenedagene med kjøttboller i tomat- og paprikasaus. Dette fikk vi to måltider ut av: en pastarett og en potetmos-rett. Supergodt! Så lagde vi en herlig kyllingsuppe med nybakt brød til. Denne hadde vi til middag og lunsj, så to middager ut av to kyllinglår der altså. Vi har spist Grøstadburgere med speilegg og stekte poteter og vi tok sashimi som take-away fra fiskebutikken vår, Fjelberg på selveste bryllupsdagen vår som var på tirsdag.

Jaggu hadde vi ikke en flaske med naturvinbobler på lur også som vi tok på dagen vår. Man må gjøre det beste ut av situasjonen og det synes jeg vi klarer. Ingen tegn til skilsmisse ennå.

Ida Jenshus på Brakkesyke 2020

Vi ser også konserter rett inn i stua via «Brakkesyke 2020». Her stiller norske artister opp til konsert i sitt eget hjem og så kan du se det live. Du vippser penger til artisten. Sjekk ut facebooksiden deres og se hva som kommer av spennende artister. Til nå har vi sett Sondre Lerche, Malin Pettersen og Ida Jenshus.

Vi har kost oss med pannekaker på den knøttlille verandaen vår. Det er deilig med et sted man kan få litt luft, selv om det er småkaldt i luften her i fjerde etasje.

Franske crêpes på verandaen

Mine pannekaker er som franske crêpes, altså supertynne. Jeg steker dem i ekte smør og serverer dem med et dryss sukker og presset sitron over. Det er så godt!

Curry med langtidsstekt svinenakke

Retten som ble ukas stjernerett var en spontan curry. I fryseren hadde jeg en hel nakkestek av økologisk svin fra Grøstadgris. Fabelaktige saker! Den tinte jeg og krydret med salt, pepper, paprika, koriander og ingefærpulver. Jeg la den i en jerngryte med lokk med en hel løk delt i båter og en hel hvitløk delt i to på langs. Et par laurbærblader gikk også i gryta pluss et par dl vann. Jeg satte den i ovnen på ca 75 grader (litt vanskelig å se på min ovn om det er 75 eller 80 grader). Jeg lot steika stå i ovnen i ca 10 timer. Kjøttet kunne dras fra hverandre med to gafler. Ekte pulled pork. Du kan gjøre det samme med 100 grader og 6-7 timers tid i ovnen, men jeg hadde masse tid, så jeg kunne bare la den stå.

Dette kjøttet gir oss mange middager og vi brukte en del av den til curry-retten.
Selve curryen kan du faktisk bruke til det du måtte ønske. Du kan lage veggiscurry (og faktisk veganske rett også). Du bestemmer fyllet. Langtidsstekt svinenakke? Kylling? Grønnsaker? Linser? Du bestemmer.

Til curryretten trenger du dette:
1 liten løk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
10 cherrytomater, grovhakket
1/2 paprika, skåret i biter
4 kaffirlimeblader, finhakket (disse holder seg kjempegodt i fryseren)
2 ss finhakket ingefær
1 boks kokosmelk
2 ss grovt peanøttsmør. Helios har en fantastisk bra en som er dyp i smaken.
2 ss karripulver etter ønske. Jeg brukte en kryddermiks jeg kjøpte med fra Sør-Afrika som blant annet inneholdt stjerneanis.

Jeg startet med å mykne løk i en gryte med litt nøytral olje. Et lite saltdryss og så karripulveret. Dette skal blandes godt og stekes litt for å få ut smakene av karripulveret. ikke brenne, men forsiktig varmes under omrøring. Tilsett de andre grønnsakene og rør. Ha så i kokosmelk og tilsvarende mengde lunkent vann med peanøttsmøret i (rør det ut i vannet)

Sett på lokk og la dette putre i en halvtimes tid. Jeg tilsatte svinekjøttet rett før servering for det var jo varmebehandlet. Skal du ha i rått kjøtt må du la det ligge i sausen til det er gjennomkokt eller stek det i en panne først. Lager du grønnsakscurry koker du grønnsakene eller linser/kikerter først og har dem i curryen før servering.

Vi spiste curryen med fluffy ris og lynsyltet agurk til. Det er enkelt å lage. Skiver av agurk legges i avkjølt syltelake som du lager ved å koke opp 2 deler vann, 1 del eddik og litt sukker etter smak. La ligge i laken en halvtimes tid.

Curryen ble himmelsk. En asiatisk variant, ikke indisk, men akk så god. <Det ble middag og lunsj for oss.

I går lagde Erik sine berømte medisterkaker for Annis Pølsemakeri hadde fersk medisterdeig som vi la inn i bestillingen vår. For en luksus. Ild i peisen, medisterkaker, poteter og erter. Jula varer jo helt til påske, gjør den ikke?

Vi baker brød og nå har vi rundstykker til heving. Vi kan jo ikke gå til bakeren. Men vi liker det.

Vi fortsetter med en uke til i karantene og nye retter kommer til. Det er bare å følge med på @helleskitchen på Instagram og Instastories for flere oppdateringer. Vi bjudar på, skal jeg si deg.

Ha en nydelig helg og ta vare på deg selv og andre rundt deg. Bry deg og vær raus. Hei så lenge!

Forrige

Kyllingsuppe på pjuske dager

Malva Pudding – enkel og supergod dessert fra Sør-Afrika

Neste

2 kommentarer om “Vi gjør det beste ut av karantenelivet”

  1. Dere er jammen meg to positive sjeler! Skjønner at det er hårda bud å være frilansere i disse dager. Fortvilende med oppdrag som går i vasken . Er imponert over at du likevel leverer jevnt og trutt. Har også vært pjusk, i karantene, og med mann som også har hjemmekontor må jeg innrømme at det har gått ei lita kule varmt innimellom.. Kyllingsuppa di hadde dog en forsonende effekt. Nydelig og smaksrik kraft. I kveld står betello tonnato på menyen. Er kjempespent. Rødbetene står i ovnen og det lukter jord i hele huset. 🙂 God bedring til dere og masse lykke til videre. Håper det går seg til. For dere og for oss alle.

    Svar
    • God morgen fra en karantene til en annen! Så hyggelig at du prøver rettene fra bloggen og jeg håper virkelig betelloen smakte! Ja, man må være rause mot hverandre og tolerere at man kan ha en dårlig dag men også vise hensyn når man faktisk ikke kan gå noen steds hen. Lykke til med helsa og karantenetiden. Takk for at du følger! Klem til dere

      Svar

Legg igjen en kommentar