Kyllingsuppe på pjuske dager

Erik og jeg er i karantene fordi vi har vært i Sør-Afrika. De siste dagene har vi også følt oss rimelig pjuske. Da trenger man næring.
Min snille stesvigermor svingte innom butikken og kjøpte det vi trengte til å lage en næringsrik suppe.
Det er enkelt å lage en slik suppe, så dette klarer vi fint uten å anstrenge oss nevneverdig. Belønningen er stor. Dette er akkurat det vi trengte for å få energi.

Jeg bakte også et grytebrød som ble fantastisk. Enkelt å lage, dette også. Bruk 1/3 rugmel og resten hvetemel sammen med gjær, salt, litt sukker og vann og så har du brød. Mer detaljert oppskrift har jeg ikke for her tar jeg alt på en slump.

Suppen derimot skal du få oppskrift på og hemmeligheten ligger her. Grønnsakene tilsettes til slutt etter at kyllingen har gitt fra seg smak. Da får du en fenomenal og kraftig suppe med pønsj i smaken. Virkelig! Det er sånn forskjell.

Slik gjør du:
Legg 2 kyllinglår av god kvalitet og med skinn på i 2 liter kaldt vann og 1 ts salt. Start med dette og kok opp. La kyllinglårene småkoke en time. rens bort skinn og bein og ha kjøttet tilbake i gryten.

Så tilsetter du dette:
3 gulrøtter, skrelt og skåret i små terninger
1/2 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss finhakket ingefær
2 laurbærblader
1 ss finhakket timian

La suppen småkoke ca 20 minutter og smak til med pepper og salt og kanskje litt flakchili hvis du vil ha hete.
Server med brød og godt smør og kanskje et glass vin hvis du føler for det.

Så gjelder samme råd som tidligere: Vask hendene godt og ofte. Pass på hverandre og tilby deg å hjelpe folk som sitter i karantene enten de er syke eller ikke.
Peace and love!

Forrige

Kulinariske opplevelser i coronakarantenens tid

Vi gjør det beste ut av karantenelivet

Neste

Legg igjen en kommentar