Verdensmesterens Gin & Vitamin C

Verdensmesterskapet for bartendere foregikk i Cape Town forrige uke, og jeg var tilstede da Michito Kaneko fra Japan ble kåret til verdens beste bartender etter en uke med krevende oppgaver.

Etter kåringen fikk pressen lov til å intervjue Michito og det spørsmålet jeg ville ha svar på var: «Hvordan lage en enkel, men smakfull cocktail hjemme uten å måtte handle inn et helt barskap?». Michito skjønner med en gang hva jeg mente, for det kan være mange rare ingredienser du finner i drinkoppskrifter på hans nivå. Han oppfordrer meg til å vidreformidle til mine lesere at det skal være gøy å lage cocktails, så hvorfor ikke invitere folk hjem og prøve seg frem. Kjøp inn frukt, urter og div sprit og blandevann og test ut.

Gin & vitamin C.
Gin & vitamin C.

Men han kommer også med en konkret drink, som han håper du vil prøve å lage til helgen. La oss kalle denne drinken Michito’s Gin & Vitamin C 

Shaker, appelsiner og marmelade.
Shaker, appelsiner og marmelade.

 

• Først presser du appelsiner. Du trenger 2 dl per person.

• 2 ts appelsinmarmelade med topp per pers. Bruk gjerne en engelsk, bitter type, for du trenger bitterheten. Denne typen marmelade får du overalt.

• 4 cl gin. Michito foretrekker Tanqueray 10, og jeg er enig i at det er et godt valg. Den får du på Vinmonopolet.

• Isbiter

Start med å måle opp gin og appelsinmarmelade og ha det i en shaker eller et tomt syltetøyglass. La marmeladen gi smak til ginen c a10 minutter. Så heller du på nypresset appelsinsaft og et par isbiter. Sett på lokket og shake noen sekunder. Ta frem et glass og sil væsken i drinkeglasset.

Skjær en lang strimle appelsinskall fra en appelsin. Legg den i vann for å skylle av sprøytemidler. Tre den så på en cocktailpinne og pynt glasset med den.

Jeg skulle bare smake denne drinken da jeg testet den ut, men vips var glasset tomt. Den er sykt god! men pass på. Den inneholder faktisk 4 cl sprit, så go easy!

Les også om Norske Jørgen som kom på 11. plass i verdensmesterskapet.

Verdensmesteren Michito Kaneko fra Japan
Verdensmesteren Michito Kaneko fra Japan
Forrige

Norske Jørgen er verdens 11. beste bartender

Cape Town rundt i grillmesterens fotspor

Neste

Legg igjen en kommentar