Cape Town rundt i grillmesterens fotspor

Norges nykronede norgesmester i BBQ heter Nicolai Lundsgaard. Dvs. det er laget til Nicolai, Buck’s BBQ, som han er en del av, som nettopp har fått den flotte tittelen. Til daglig er Nicolai kjøkkensjef på det kongelige slott. Han har mange jern i ilden for  han griller også på det norske landslaget.11998309_10152974236945836_1136850575_n

Les om Nicolais signaturburger på Burger Bar. 

Jeg kjenner han litt fra felles arangementer og jeg vet han er fan av Cape Town. Så da var det selvsagt naturlig for meg å spørre Nicolai om tips da jeg skulle reise ned dit for å overvære World Class – Verdens største bartenderkonkurranse.

Nicolai ga meg masse tips og det var to spesielle restauranter som jeg har spart til senere blogginnlegg: The Test Kitchen og The Pot Luck Club.

Men her kommer stedene jeg dro på som Nicolai tipset meg om. Det første stedet er en skikkelig rocka bar som heter The House of Machines som serverer fantastiske drinker, deriblant en eventyrlig Old Fashioned. Jeg bestilte like godt tre forskjellige drinker da jeg var der. Alle supergode. Skal du til Cape Town bør du svinge innom dette kule stedetsom også serverer mat.

 

Old Fashioned laget på The House of Machines i Cape Town. Bartenderen brenner en treplate og setter glasset opp ned slik at hun røyker glasset før de klassiske ingrediensene går i drinken. I følge Nicolai serverer de her den beste Old Fashioned i hele Cape Town. Uten å ha smakt så mange i Cape Town, kan jeg med sikkerhet si at den smakte vidunderlig! drink2
Old Fashioned laget på The House of Machines i Cape Town. Bartenderen brenner en treplate og setter glasset opp ned slik at hun røyker glasset før de klassiske ingrediensene går i drinken. I følge Nicolai serverer de her den beste Old Fashioned i hele Cape Town. Uten å ha smakt så mange i Cape Town, kan jeg med sikkerhet si at den smakte vidunderlig! drink2

 

drink2
The House of Machines er et kult sted og det er deilig å sitte utenfor når det er varmt nok.
Drink to og tre er en «Rumtonic» med rosso, rom og campari og en «Hanky Panky» med Gin, fernet og rosso.
Drink to og tre er en «Rumtonic» med rosso, rom og campari og en «Hanky Panky» med Gin, fernet og rosso.

 

DSCF3557

 

 

Neste sted på Nicolais liste er burgerstedet Dog’s Bollocks at YARD. Stedet er godt gjemt bort i bydelen Gardens og holder til i en kreativ garasje. De har et imponerende utvalg av burgere og tilbehør og cluet her er at de kun serverer 50 burgere hver dag, så du må være der når de åpner. Det står tre jenter bak disken/kjøkkenet og de ønsker meg hjertelig velkommen og tar meg i hånden. Jeg får en gjennomgang av menyen og bestiller så en okseburger med pepperberry bleu. Den er enorm! Og den kommer med en porsjon pommes frites og en svær kjøkkenkniv til å dele burgeren opp i mindre biter. Personlig hilsen på burgerpapiret får jeg også. Dette er en fabelaktig burger som jeg skyller ned med deres eget øl. Stedet i seg selv er det mest unike. Det er verdt å ta seg en tur hit hvis du er i byen, men jeg anbefaler å ta en Über eller taxi, for det er litt vanskelig å finne frem + at dette er et litt dodgy strøk.

Gigaburgeren min.
Gigaburgeren min.

 

Artig interiør og aktive jenter på kjøkkenet.
Artig interiør og aktive jenter på kjøkkenet.
Ta en taxi hit. Litt vanskelig å finne på egenhånd.
Ta en taxi hit. Litt vanskelig å finne på egenhånd.
De har til og med eget øl her, og det smaker godt kan jeg si dere.
De har til og med eget øl her, og det smaker godt kan jeg si dere.

Nicolai anbefalte også et fantastisk matmarked som du kan lese om i et fremtidig blogginnlegg. Jeg takker Nicolai for gode tips og anbefaler altså alle om å høre på fagfolk når man skal bruke dyrebar tid på ferie. Det er jeg glad for at jeg gjorde.

Lyst til å lese om hva kjøkkensjefen på Slottet lytter til av musikk? Mannen min, Erik har intervjuet Nicolai og det kan du lese om her.

Hvis du er ute etter kule barer i Cape Town kan jeg også anbefale gatene Bree Street og Orphanage Street. Det er her det skjer på kveldstid. Jeg var på barsafari på flere av barene en sen natt. Her fra The Orphanage Club:

The Orphanage Club.
The Orphanage Club.
Forrige

Verdensmesterens Gin & Vitamin C

Om matavfall, «skralling» og en bærekraftig restaurant i København

Neste

Legg igjen en kommentar