Urban potetsalat

Jeg og Erik var nettopp i Stockholm på ferie og stakk innom en fantastisk butikk som heter Urban Deli på Nytorget 1 på Søder – den trendy bydelen i den svenske hovedstaden. Dette er en økologisk butikk/restaurant/kafé. Den er helt vidundelig. Vi kjøpte med oss noen herlige biffer og hvite asparges hjem til Oslo. Det som er veldig kult i butikken er at det henger oppskrifter på en snor i taket som man kan ta med seg hjem. En av disse oppskriftene var en en potetsalat med sitron, dill, mandler og nypoteter. Så spennende! Den måtte jeg jo prøve da jeg kom hjem.

Slik gjør du:

Vask nypoteter med skall på. (jeg hadde noen deilige mandelpoteter hjemme som jeg brukte, men jeg vil tro nypoteter er enda bedre). Del dem i store båter eller biter og legg dem i en ildfast form. Hell på litt olivenolje og dryss salt og pepper over. Sett i ovnen på 200 grader til de er gylne og møre.

En god neve mandler legger du i litt vann i 5 minutter. Ta dem ut og legg dem i en ildfast form. Dryss flaksalt over og sett dem i ovnen. La disse være i ovnen til mandlene er lettristet og saltet har satt seg på mandlene. De smaker eventyrlig gode nå! Disse kan brukses som snacks.

Skjær skall og det hvite av 1 sitron. Del sitronen i fileter uten å få noe av det hvite med. Skjær filetene i mindre biter.

På et fat legger du masse babyspinat. Legg potetbiter på og dryss over mandler og sitronbiter. Så pynter du med masse dill og heller deilig olivenolje over. Dette er potetsalaten som jeg kommer til å spise masse av i sommer. Perfekt til fisk og lettere kjøttretter.

Tips: Bytt sitronen ut med appelsin for et søtere resultat.

Fra Urban Deli i Stockholm. For et utvalg av deilige matvarer.

Urban Deli i Stockholm.

Urban Deli på Nytorget 1.

Forrige

Anisbrødet som får praten igang

Lag din egen snaps og gin

Neste

Legg igjen en kommentar