Lag din egen snaps og gin

Jeg er en hund etter gin og tonic, og jeg skulle gjerne hatt et destilleri i kjelleren (som den trønderen jeg er), men det er jo ikke helt lovlig. Men det er mye moro man kan gjøre allikevel. F.eks kan man smaksette nøytral sprit som man kjøper på vinmonopolet og trylle frem de herligste drinker. Jeg har laget min egen gin og pepperrotsnaps. Dette tok 4 dager. Ginen er laget på grønne einebær som jeg plukket på akkurat det stedet der NOMA (michelinstjerne-restauranten i København) plukker sine grønne einebær, som de tørker og brukes som krydder. Snapsen er laget med en bit norsk pepperrot som jeg kjøpte på Bondens Marked.

Hva gjorde jeg så? Jeg fordelte 1 flaske nøytral sprit (ren vodka uten smakstilsetning er fint å bruke) i to rene flasker. I den ene la jeg pepperroten (som jeg vasket først) og i den andre flasken puttet jeg en neve grønne einebær i. Så satte jeg korken på og lot dette stå i 4 dager. Da jeg syntes lukten og smaken var intens nok, silte jeg av einebær og pepperrot og helte spriten tilbake på flasker.

Ginen måtte prøves påfølgende helg. Jeg helte opp 5 cl i et stort glass. Fylte på med is, sitronskiver og basilikum, samt en liten flaske god tonic. Det smakte ufattelig godt!

Pepperrotsnapsen vil jeg tro smaker godt til sushi. Den er utrolig sterk på smak og vil gi en naturlig wasabi-følelse når du drikker den. Et alternativ til sake. Prøv å servere den når du har gjester og se reaksjonen deres. Dette tror jeg nemlig kan bli skikkelig tøft. Jeg skal definitivt prøve den på venner.

Pepperrotsnapsen fikk jeg inspirasjon til å lage etter å ha blitt servert den på restaurant B’s fiskeværksted i Svaneke på Bornholm. Her serverte de forresten den lekreste fish & chips som jeg noen gang har smakt. Her var jeg sammen med Visit Denmark og den kjente kokken og grunnlegger av kokkekonkurransen «Sol over Gudhjem», Mikkel Marschall.

Jeg har vært på tur til Bornholm med Visit Denmark. Alle utgifter er dekket av dem. Blogginnleggene jeg skriver fra denne turen er mine oppriktige tips og mine egne anbefalinger.
Forrige

Urban potetsalat

Pannekaker med pisket krem og karamelisert rabarbrakompott

Neste

2 kommentarer om “Lag din egen snaps og gin”

  1. Dette synes jeg er spennende, hva med å bruke bjørkesevje, noen forslag til tilsetninger der..

    Mvh Pål

    Svar

Legg igjen en kommentar