Pannekaker med pisket krem og karamelisert rabarbrakompott

Det er rabarbra-tid og alle lager noe med rabarbra. Skulle bare mangle, for det er jo gratis mat for de fleste. De vokser i hager over hele Norge og det er bare å nyte dem. Jeg har ingen hage, men jeg har en snill kollega, Randi, som kom til meg med en stor pose nyplukkede rabarbrastenger. Heldige meg!

Jeg sliter med mageknip hvis jeg ikke tilsetter masse sukker til rabarbraene. Jeg elsker smaken, men må være forsiktig med mengden jeg har i meg. Jeg fikk lyst til å tilberede stengene med karamelisert sukker for å skape en spennende smak, og det ble det jammen meg!

Slik gjør du:

Skrell rabarbraene ( 7 tykke stenger á 20 cm) for det ytterste laget. Det er lett å dra av med en kniv eller en potetskreller. Del stengene i 2 cm biter.

I en kjele smelter du 100 g sukker i 1 dl vann. Kok det til fargen skifter til mellombrunt og det begynner å lukte karamell. Så hiver du i rabarbrabitene kjapt og fyller på med 1 dl vann. Rør og la dette putre til du har en kompott. Tilsett evt litt vaniljefrø. Riv skall av 1/4 sitron og ha i gryten. Jeg tilsatte litt agar-agar for stivelse, men du kan bruke maizena, potetmel eller syltetøypulver hvis du ikke har dette japanske tang-pulveret.

Kjøl ned kompotten og pisk krem av kremfløte. Dropp sukkeret, for kompotten er søt så det holder. Stek pannekaker og montér hver og én med pisket krem og rabarbrakompott.

Pannekaker:

100 smeltet smør tilsatt 4 dl melk.
1 ts kardemomme
1 ss sukker
1/2 ts salt
2 egg
3 ss vann
Ca 1 1/2 dl hvetemel. Tilsett mer hvis du vil.

Bland røren med en stavmikser (hvis du har) og stek tynne pannekaker i en panne med smør.

Forrige

Lag din egen snaps og gin

Helles Kitchens ultimate gourmetburger

Neste

Legg igjen en kommentar