Tilbake til Spanias aller lengste tapasgate

I høst besøkte jeg regionen La Rioja for første gang. For de som er interessert i vin og rustikk og god mat, da er dette stedet å dra.

Nå har jeg vært tilbake.

Logrono

Du flyr til Bilbao i Baskerland. Herfra kan du kjøre buss, taxi eller bil. Ferden går naturlig nok til La Riojas største by, Logroño. Byen er kjent for å ha den lengste og mest berømte tapasgaten i hele Spania.

Les mer: Spanias lengste tapasgate

Tapas er muligens litt feil å si, for i dette området heter det pintxos (Baskerland) eller pinchos (La Rioja). Forskjellen er faktisk ganske stor, men åkkesom snakker vi om småretter som smaker fabelaktig. Hemmeligheten med pinchos er at de beste er de du bestiller, ikke de som ligger fremme på disken.

Les mer: Slik spiser du pintxos

Calle del Laurel er gaten som er kjent som «tapasgata». Det er egentlig ikke bare en gate, men sidegater i et helt nettverk av gater. Her er det stappfullt av spisesteder og små pinchos-barer.
Strøket har faktisk utvidet seg såpass at den nå også går nedover Calle San Juan, og det er her vi starter vår runde denne kvelden.

A tu gusto har et bredt utvalg av pinchos, og det er sjømaten man bør dra hit for. Vi spiser herlige dampede blåskjell med laurbærblad og sitron som gir så god smak til kraften. Vi spiser en av mine favoritter: Pulpo a la gallega – en rett med kokte poteter i skiver, blekksprut, god olivenolje og parikapulver.

Vi får deilige pimientos de padron og de flotteste minikamskjellene du kan tenke deg.

Siden vi er på vinsmakingstur med Marques de Caceres blir det selvsagt viner derfra. Vi prøver en Viura (100% Viura), som ikke er å få her hjemme. En enkel og deilig vin til sjømaten.

Juan y pinchame er neste sted på programmet og nå går vi over i Calle del Laurel. Det er vanlig å gå fra sted til sted. Ta en matbit og et lite glass, og så gå videre til neste sted. Det er jo utrolig gøy, da!
Juan y pinchame har spyd og de som er ekstra spennende er de med søt ananas og salte reker. Vi drikker en semi-søt Satinela (95% Viura og 5% Malvasía) til, som jeg ikke trodde jeg ville like, men utrolig nok smaker den perfekt til sweet and sour-retter som reker og ananas. Vinene er ikke å få i Norge.

Bar Páganos er neste sted og definitivt et sted du må notere deg bak øret. Du må bestille pinchos iberico. Du bare må! Dette er de perfekte grillspydene som forsiktig grilles over en slags japansk habachi-grill.

Når grillspydene er ferdiggrillet serveres de med et stykke brød. Du spiser kjøttet rett fra spydet og samler kjøttsaften med brødet. Jeg sier deg, du vil ha et til rett etter at du har spist det. Til dette drikker vi en Marqués de Cáceres Rosado – klassikeren du får på polet.

Ikke et besøk i Spania uten å spise litt skinke. Og da går man jo til et eget sted som spesialiserer seg på akkurat det.

Pata Negra (som navnet tilsier) har akkurat det vi trenger.

Et imponerende brett herlig skinke som smelter på tungen kommer ut til oss på gaten etterfulgt av en flaske Marqués de Cáceres Reserva (som er så mye vin for pengene).

Siste stopp er sitronsorbet på Bar La Casita før vi tøfler i seng. Vi skal på vingårdbesøk dagen etter og trenger et par timer på øyet. Mer om vingårdbesøket senere.

Les mer: En vinrød tråd gjennom La Rioja

Til info: Jeg har vært i La Rioja på pressetur

Forrige

Luksus-Hugo

Småretter og en deilig slovensk vin

Neste

Legg igjen en kommentar