Thaiinspirert pulled pork

Dette er en stor overdrivelse. Pulled Pork lages helst på grillen og er en amerikansk rett. Det går fint an å lage pulled pork i stekeovnen og resultatet man er ute etter er at svinkjøttet faller fra hverandre i stimler. Svinekjøtt er mye brukt i thairetter og jeg hadde lyst på en langkokt rett laget med svinenakke. Det jeg måtte gjøre da var å bryte ned fiberne i  kjøttet og la det bli saftig og «flakete». Her kommer en emaljert jerngryte til sin rett. Jeg la svinenakken (500 g) i gryten og tilsatte 4 grovhakkede hvitløksfedd, 2 stilker finhakket sitrongress (bare den nederste hvite delen), 2 finhakket sjalottløk, 1 tommelstørrelse ingefær som jeg finhakket, 10 kaffirlimeblader, 2 hele thaichili (de er supersterke), 1/2 liter vann og en god neve thaibasilikumblader (de smaker lakrisaktig og er superviktig i denne retten). Så satte jeg på lokket og lok gryten stå i oven på 200 g i 1 time.

Etter dette tilsatte jeg en aubergine skåret i store terninger og 1 boks kokosmelk. Så satte jeg på lokket og lot gryten stå i ovnen 1 time til. Nå har retten blitt skikkelig klissete og fin. Fargemessig er den grå, men det skal du ikke tenke på.

Ta to gafler og riv kjøttet fra hverandre. Smak til med fiskesaus og revet skall av 1 lime + saften. Finhakk mer chili og strø over retten og tilsett masse thaibasilikumblader.

Damp buketter av brokkoli og server sammens med  med retten. Jasminris er også fint følge. Deilig thaimat på en annen måte. Kjøttet smelter i munnen.

 

Bor du i Oslo? Her får du kjøpt alle ingrediensene til denne retten.

 

Forrige

Hjemmelaget potetmos med chorizo

Nå drar jeg dit pepper’n gror…

Neste

Legg igjen en kommentar