Nå drar jeg dit pepper’n gror…

Her er jeg i India. Bildet er fra påsken i fjor.
Her er jeg i India. Bildet er fra påsken i fjor.

…nærmere bestemt til Thiruvananthapuram (i delstaten Kerala) i India. Her skal jeg være i tre uker. Helt alene på en helseklinikk. Når jeg reiser hjem til Norge håper jeg å være frisk.

I snart tre år har jeg vært syk. Jeg har vært kasteball mellom spesialister, inn og ut av CT, MR og røntgen. Jeg har tatt blodprøver og prøvd masse forskjellig medisin. Alt dette for å prøve å finne ut hva som feiler meg. Teoriene har vært mange: Tropesykdommer, ME, lungesykdom, leversykdom…. Det hele startet med at jeg hadde konstant feber i 6 måneder – hver eneste dag, og jeg var totalt utmattet. Feberen kommer fremdeles litt tilbake, men ikke slik det var for noen år siden. Men utmattelsen er der. Gjerne i helgene etter at jeg har gitt alt på jobb i ukedagene. De siste 7 månedene har jeg dessuten vært tett i nesen og hostet stygt.

I fjor påske reiste jeg og Erik til Kerela i India på ferie. Der fikk jeg prøve ayurvedisk behandling ved et par anledninger. Dette er den eldgamle indiske retningen innenfor medisin som praktiseres der. Jeg fulgte en ayurvedisk diett i 6 måneder og tok urtemedisin. Dietten besto hovedsaklig av grønnsaker, kylling og fisk. Dette hjalp meg faktisk, men på slutten av diettperioden startet innspillingen av Norges Grillmester, som jeg var med på, og stresset og mitt gamle magesår blusset opp. Kroppen gikk tilbake til å være utmattet, og feberen var tilbake.

Det siste året har jeg ikke hatt ferie når jeg har hatt ferie. De har alltid endt i sykdom. Helgene går med til å hvile. Å være matblogger på fritiden er noe jeg elsker, men også her merker jeg at energien av og til ikke strekker til. Nå vil jeg ha livet mitt tilbake!

Derfor drar jeg i dag tilbake til Kerela i India for å sjekke inn på en helseklinikk. Her skal jeg behandles i 21 dager med div metoder som jeg ikke vil beskrive her i frykt for at dere skal miste matlysten. Jeg skal spise vegetarisk kost og drikke vann (null alkohol på tre uker) og hver dag skal jeg meditere og praktisere yoga. Alt dette som en del av behandlingen for å restarte kroppen min i håp om å bli frisk. Jeg har pakket med meg 4 sesonger av Sopranos og lastet ned masse bøker på Kindle’n, så dette kan komme til å bli fine uker.

Det kommer sikkert til å bli rimelig stille på bloggen mens jeg er borte. Mulig jeg poster noen innlegg jeg har liggende, men alt dette er opp til WIFI-gudene på stedet jeg skal bo. Det ryktes at de ikke er helt stabile. Dessuten er det meldt storm, lyn, torden og regn i overskuelig fremtid.

Men jeg vil oppfordre dere til å ta en tur i arkivet og sjekke ut mine ca 1000 innlegg som ligger her. Det er mange godbiter som du helt sikkert ikke har fått med deg. Søk i arkivet etter det du er ute etter, eller skroll deg nedover i arkivet for å se hva som ligger der. Tjalabais, så sees vi om noen uker igjen!

På høyre side av blogginnleggene mine kan du søke i arkivet
På høyre side av blogginnleggene mine kan du søke i arkivet

 

Utforsk forsiden på HellesKitchen og søk i de gamle sakene mens jeg er borte. Du finner garantert noe du ikke har laget før.
Utforsk forsiden på HellesKitchen og søk i de gamle sakene mens jeg er borte. Du finner garantert noe du ikke har laget før.

 

Forrige

Thaiinspirert pulled pork

Honey, I’m home!

Neste

12 kommentarer om “Nå drar jeg dit pepper’n gror…”

 1. Ønsker deg lykke til og håper du oppnår varig bedring.
  Takk for at du deler innspirasjon, flotte oppskrifter og gode tips på alle plan.

  Svar
 2. Riktig god tur til India, håper du får nytte av turen. Kommer til å savne blogginnleggene dine, men regner med du kommer sterkt tilbake når du føler for det:-)

  Svar
 3. Lykke til! Jeg har stor tro på de eldgamle medisinske metodene, så dette blir sikkert bra for deg 🙂 Jeg har hatt stor glede av bloggen din som jeg har lest og koset meg med mens jeg selv har vært på juicediett for å reeboote kroppen, og gledet meg over alt jeg skal lage da jeg er ferdig. Jeg er ferdig i dag, og det er så mye godt her at det er vanskelig å velge, men har plukket ut et par favoritter å starte med.
  God tur!!!!

  Svar
 4. Lad batteriene skikkelig! Kanskje du kan lære litt meditasjon der også. Det har vært uvurderlig for meg. Ayurvedisk medisin har jeg også stor tro på. Spesielt med tanke på alle de miljøgiftene vi er utsatt for. Kos deg! Gleder meg til du er tilbake igjen.

  Svar
 5. God reise, og god helse ønskes! Lykke til med oppholdet og behandlingene. Krysser fingre for at det hjelper.

  Svar
 6. God tur! Vil bare si at jeg alltid leser bloggen din og du har fått meg til å våge meg på retter jeg aldri hadde prøvd før. Tusen takk og GOD BEDRING!

  Svar

Legg igjen en kommentar