Honey, I’m home!

Å, ja! Nå er jeg hjemme i Oslo etter å ha vært i Kerela, India i 21 dager. Sist jeg skrev på bloggen var dagen da jeg dro av gårde for å tilbringe tre uker på ayurvedisk helsesenter. Det har vært spennende dager. Krevende dager. Og jeg håper at jeg nå er friskere. Ayurveda betyr «kunnskap om livet», og er en holistisk tankegang innenfor alternativ medisin. Dvs. I India er det ofte denne metoden folk velger å bli frisk på fremfor vestlig skolemedisin. Ayurveda har eksistert i 5000 år, så noe erfaring om kropp og helse har jo de som praktiserer dette. Ayurveda er langsiktig behandling, og nå har jeg kick-startet helsen med 21 dager intensiv behandling. Jeg har kofferten full av medisiner som jeg nå skal ta sammen med riktige matvarer i ca fire måneder. Så får vi se om dette hjelper meg til bedre helse.

I kofferten har jeg også med masse spennende oppskrifter som jeg skal teste ut fremover. Litt lei veggismat med mye krydder nå, så det tar litt tid før jeg tar frem oppskriftene, men de kommer på bloggen, altså. Men jeg er tilbake på bloggen, og skal lage deilig mat til mine lesere.

Nedenfor kan du se bilder fra oppholdet mitt.

india5
Urtehaven på det ayurvediske senteret jeg bodde. Linsekaker fra restauranten. Pepper vokser langs veien og kan plukkes av hvem som helst. Frokosten min: Papaya, vannmelon og granateple.
india4
Noen utflukter ble det: Elefantreservoir for skadede elefanter. Bollywoodfilm! Tempelbesøk i Trivandrum. Vel, fikk ikke komme inn, for det er det kun hinduer som får lov til.
india3
Å, det regner! Bøttevis! Krydder må man kjøpe med hjem. Sist jeg var i India (i fjor) kjøpte jeg med 2,4 kg. Denne gangen ble det ikke fullt så mye. Det lokale tempelet. Solnedgang fra rommet mitt.
india2
Friske currie-blader. Jeg er så drittlei den smaken nå, så jeg må ha pause fra de. Blomsterdekorasjoner i det ayurvediske senteret. Mocktail (alkofri mojito). Typisk lunsj for meg disse dagene.
india
Regntid, men fint. Herbal Water. En kanne av dette måtte ned på høykant hver dag. Kokkekurs på sentert. Her fikk jeg masse spennende oppskrifter som du får senere.

 

Forrige

Nå drar jeg dit pepper’n gror…

Lammeskanker i rødvin med rotfrukter og potetmos

Neste

Legg igjen en kommentar