Lammeskanker i rødvin med rotfrukter og potetmos

Jeg kom hjem fra India denne helgen og jeg har levd på vegetarmat i tre uker. Tror du jeg har drømt om kjøtt, eller? Gjett om! Og det jeg hadde aller mest lyst på var lammeskanker. Jeg har gått glipp av flere uker av min favorittårstid – nemlig høsten – og alt det gode den gir oss i form av mat. Lam, rotfrukter, kos, hygge. Så lammeskanker måtte det bli til middag! Haugen gardsmat hadde lammeskanker i går på Bondens Marked. Hurra! Godt å være hjemme igjen!

Denne retten tar fem minutter å forberede. Resten tar leirgryta (eller en annen ildfast form med lokk) seg av.

Jeg skar opp dette i store biter:

1 persillerot

2 store gulrøtter

1 løk

3 fedd hvitløk

1 bit sellerirot (en god neve)

Jeg la disse i bunnen av gryten og la ved 3 laurbærblader og 3 kvister rosmarin. Rosmarin og lam er jo som alle vet, perlevenner.

L1060656

Så strødde jeg over litt sort pepper og flaksalt. Lammeskankene saltet og pepret jeg lett og la i gryta. Jeg hadde en liten flaske rødvin (en sånn flystørrelse) som jeg helte i bunnen av gryten. Så satte jeg på lokket og lot lammeskankene stå på 180 grader i to timer. Så fjernet jeg lokket og satte temperaturen til 200 g. Dette for å få brunet kjøttet og redusert kraften.

L1060657

I mens kokte jeg poteter i store terninger. Når potetene var møre, moste jeg dem sammen varm melk og en klatt smeltet smør, salt, pepper og revet muskattnøtt.

Så var det bare å servere lammeskankene med rødvinstrukkede rotfrukter, potetmos og et dryss rosmarin over. Dette, mine damer og herrer, var lykke for meg etter tre uker med grøntfor.

Forrige

Honey, I’m home!

Pasta med den beste ragu-sausen jeg vet om

Neste

Legg igjen en kommentar