Tagliata med bakte og syltede beter

Jeg har tidligere skrevet om vidunderretten tagliata her på bloggen. I Italia i julen spiste vi et par varianter som vil gå inn i historiebøkene. Blant annet på Osteria delle Poeti i Bologna på første nytårsdag. Erik bestilte tagliata og den ble servert perfekt grillet med nydelig røyksmak og deilig mør. Den smakte som den beste biff vi har smakt i vårt liv, servert på Tickets i Barcelona.

Klart vi måtte lage en versjon da vi kom hjem fra Italia. Vi hadde en biff av norsk urfe fra Heidal LP i fryseren (produsent på Bondens Marked). Den ville jeg prøve å få frem mest mulig grillsmak på. Jeg brukte grillpanne, men har du grill, tenner du den og gjør det der. Uansett. En tagliata skal være rå i midten. Det er kun skorpen som skal være stekt. Men jeg lot biffen få ligge på grillpannen mens jeg snudde den ofte og grillet alle sidene godt. Salt og pepper som krydder. Den ble perfekt. Etter noen minutters hvile på fjøla skar jeg den i tynne skiver. Litt flaksalt over + deilig olivenolje, revet parmesan og ristede pinjekjerner. Snakk om lekker rett.

Jeg bakte jordskokker i ovnen (med skall tar dette en time).

Jeg bakte gulbeter (inntullet i aliminiumsfolie på 200 grader i en time). Både jordskokkene og gulbetene skjæres i to eller fire før servering.

Jeg serverte også syltede polkabeter til. De lager du kjapt slik. Og kronen på verket var en deilig persillepesto som jeg serverte til kjøttet. Den lager du slik.

Skal du kjøpe oksekjøtt i butikken kan jeg anbefale ytrefilet. Men går du på Bondens Marked kan du kjøpe enklere stykningsdeler fordi kvaliteten er så mye bedre.

DSCF7656

 

Forrige

Persillepesto til kjøtt eller fisk

Sunnere popcorn med en smak av Italia

Neste

Legg igjen en kommentar